U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Döntőbe jutott az EYOF-on a magyar válogatott

2017.07.28. 23:49 | Utánpótlás hírek

A magyar válogatott 65-57-re legyőzte Törökországot EYOF leány kosárlabda tornájának elődöntőjében. Ezt azt jelenti, hogy szombaton 17 óra 45 perctől a magyar csapat Spanyolországgal vívja a torna fináléját.

 

Fotó: EYOF Győr 2017 - Káldy Ákos

Fotó: EYOF Győr 2017 - Káldy Ákos


Egy nagy torna elődöntőjében hazai közönség előtt pályára lépni nagy teher és ez az első percekben érezhetően nyomta is a lányok vállát. Tóth Franka 2-2-nél még egyenlített, de innen a törökök 15-2-re elléptek hat és fél perc alatt. Varga Alíz találatai törték meg a magyar kosárcsendet, majd Dombai Réka triplája és Wentzel Nóra büntetői a negyed végére 10 pontra felhozták válogatottunkat. A negyed végén még egy időntúli tripla ugrasztotta talpra a telt házas lelátót. Ez ugyan érvénytelen volt, de ez a megmozdulás is megmutatta, hogy egyre jobban felszabadult a magyar csapat. Az első szakasz végére már jöttek a lepattanók, kiharcolt faultok és így a különbség is belátható maradt.

 


A második etapot egy török tripla vezette fel, mely egyben sajnálatos sérüléssel járt. A triplát értékesítő török játékos rosszul fogott talajt, csúnyán aláfordult a bokája. Budácsik Dorottya pontjaival tartotta az első percekben a lépést a magyar válogatott. Ez pontszegényebb szakasz volt, mely során 10 egység környékén állt be a differencia. A törökök egészen 31-19-ig őrizték nagy előnyüket. Ezt követően azonban Angyal Barbara, illetve Dombai és Tóth pontjaival 31-25-nél megfelezte hátrányát válogatottunk. A félidő hajrájában ugyan hosszabb kihagyás után ismét utat talált a gyűrűbe egy török dobás, de az utolsó percben Dombai és Wentzel 33-29-re felhozta a mieinket.


A félidei statisztikán azt láthattuk, hogy a lepattanókban felzárkózott a magyar válogatott. Emellett a mieinknek kevesebb eladott labdájuk volt, mint a törököknek. Angyal és Budácsik találatai vezették fel a harmadik negyedet. 35-33-nál két percre befagyott az eredményjelző. Több labdája is volt a magyar válogatottnak, hogy egyenlítsen vagy átvegye a vezetést. Ezekkel azonban ekkor még nem tudtak élni a magyar lányok. A törökök a végül 20 pontig jutó Gökşen Fitik vezérletével egy 8-0-s futással újra ellépetek. A negyed hajrája 43-33 után azonban a Mészárosné Kovács Andrea tanítványainak sikerült jobban. Budácsik, Wentzel és Tóth egészen 46-40-re felhozta a mieinket. Az utolsó másodpercekben pedig Angyal büntetője 46-41-re módosította az állást.


A negyedik negyed egy török duplával indult, melyre Szirony Dorina válaszolt. Ezt követően 50-45-re még vezetett riválisunk, de Dombai találatával ismét zárkózott a magyar csapat. Angyal triplája pedig 50-50-nél egyenlítést eredményezett. Alig, több mint 3 perc volt hátra a találkozóból, amikor Tóth büntetőivel 54-52-nél először vezettek a mérkőzésen a magyar lányok. Ezt követően még egyenlített riválisunk, de Wentzel újra előnyhöz juttatta két büntetővel a magyar csapatot. A folytatásban labdaszerzés után Dombai 2+1-es helyzetével sikerült növelni az előnyt. Ráadásul ez egy sportszerűtlen faulttal együtt érkezett. A törökök, akik időközben sérülés miatt még egy játékosukat elveszítették, időt kértek, de már nem voltak fordítási esélyeik. Másfél perccel a lefújás előtt Angyal triplája biztosította be válogatottunk sikerét.


Hatalmasat küzdve a magyar csapat 65-57-es győzelmet aratott. Angyal Barbara 16 ponttal lett a csapat legeredményesebbje. Tóth Franka 14 ponttal zárt, mind a hat mezőnykísérlete sikeresnek bizonyult. A válogatottunk ellenfele a szombaton 17 óra 45 perckor kezdődő fináléban Spanyolország lesz, akik a másik elődöntőben 44-39-re verték Németországot.


Eredmény
Magyarország – Törökország 65-57 (11-21, 18-12, 12-13, 24-11)


Statisztika

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: