U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Ezüstérmes az EYOF-on a magyar válogatott

2017.07.29. 23:29 | Utánpótlás hírek

A magyar válogatott ezüstérmet szerzett a győri EYOF leány kosárlabda tornáján. A fináléban a mezőnyből kiemelkedő spanyol csapat 73-57-es győzelmet aratott.

 

Fotó: EYOF Győr 2017 - Csicsics Richard

Fotó: EYOF Győr 2017 - Csicsics Richard


Hatalmas figyelem övezte a döntőt, melyet a helyszínen tekintett meg Szalay Ferenc, az MKOSZ elnöke és Borkai Zsolt, Győr polgármestere, a szervezőbizottság elnöke. Természetesen a lelátón is teljesen telt ház fogadta a csapatokat. A spanyolok 6-0-val kezdtek, de Dombai Réka triplájával megfogta a meccs elejét válogatottunk. Ezt követően pedig Tóth Franka és Wentzel Nóra pontjaival egyenlítettek a lányok. A folytatásban ismét a spanyolok tettek szert kisebb előnyre, de remekül küzdött a magyar csapat. Végül 19-12 után Varga Alíz találatával alakult ki az első szakasz 19-14-es eredménye.

 


A statisztikán azt láthattuk, hogy ekkor még jobban szedték a lepattanókat a magyar lányok, de a spanyoloknak már volt négy szerzett labdájuk és az 50% feletti mezőnymutatójuk (13 kísérletből 7 bizonyult sikeresnek) mindenképpen igazolta a tornán mutatott fölényüket. A második negyed spanyol triplával indult, ezt követően azonban Angyal Barbara és Mányoky Réka 22-18-ra visszahozta a magyar csapatot. Mészárosné Kovács Andrea 24-20-nál kért időt, de ezt egy spanyol tripla követte, amivel 27-20-ra módosult az állás. A magyar csapatnak Szirony Dorina és Tóth villanásaival még volt egy felzárkózása, mely után 29-24-nél spanyol időkérés miatt állt a játék.


A félidő hajrájához érkezve 8-2-es futással ismét nagyobb előnyt alakított ki riválisunk. Kiemelkedően jól védekeztek a spanyolok, sok eladott labdára kényszerítették a mieinket és ebből építkezve lényegesen több támadást vezethettek. Könnyű pontokkal pedig tudták növelni a különbséget. Ráadásul amíg az első negyedben a palánk alatt tudta ellensúlyozni a hátrányát csapatunk, a második negyedben már a lepattanók terén is feljavultak a spanyolok. A félidőt Angyal triplája zárta és ezzel a hatalmasat küzdő válogatottunk 37-29-nél 10 pont alá jött vissza. Nyugodtan mondhatjuk, hogy a maximumot kihozták ebből a lányok a mezőny legerősebbje ellen.


A harmadik negyedet 5-0-val indították a spanyolok, majd Angyal újabb triplája és Tóth villanása ismét visszahozta 10 egység álló a mieinket. A spanyol szakvezető időt is kért és elég heves mozdulatokkal vélhetően nagyobb koncentrációt követelt meg a lányaitól. Dombai triplája után 46-38-nál még látótávolságba értek a lányok. Ezt követően azonban egy 12-4-es sorozattal zárta a harmadik etapot riválisunk és ez döntőnek is bizonyult.


A záró szakaszban is becsülettel küzdöttek, hajtottak a magyar lányok. Ezt a 10 percet 15-15-re hozta válogatottunk és ezzel egy nagyon szép eredményt elérve ezüstérmesként zárt az EYOF-on. Ahogy azt a beharangozónkban is kiemeltük, minden előzetes várakozást felülmúló szereplés ez a magyar U16-os válogatottól. Emlékezetes hét volt, sok szép sikerrel, nagy küzdéssel és remek csapatjátékkal. Gratulálunk!


Eredmény
Magyarország – Spanyolország 57-73 (14-19, 15-18, 13-21, 15-15)


Statisztika


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: