U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Franciaország nyerte a Frankofón Játékok női kosárlabda tornáját

2017.07.31. 14:34 | Franciaország

Az elmúlt héten Elefántcsontpart legnagyobb városa Abidjan adott otthont a 8. Frankofón Játékoknak. A női kosárlabda tornát Franciaország válogatottja nyerte.

 

Fotó: ffbb.com

Fotó: ffbb.com


A 2017-es Frankofón Játékokon 15 csapatos női kosárlabda tornát rendeztek, melyen Európából a későbbi győztes Franciaország mellett Románia, Luxemburg és Vallónia válogatottja vett részt.

 


Az európai csapatok közül a negyeddöntőt egyedül a franciák élték túl. A négy közé jutásért éppen Romániát győzték le magabiztosan 74-43-ra. Az elődöntők során a francia válogatottnak Szenegál sem okozott nehézséget, őket 66-32-ra múlták felül. A másik ágon a kanadai Québec válogatottja 55-45-re verte a vallon csapatot a döntőbe jutásért.


A fináléban a franciák végig vezetve 73-53-as győzelmet arattak a jól küzdő kanadai riválisuk ellen. Lidija Turcinovic 16, míg Marième Badiane 15 ponttal vezette sikerre csapatát. Ahogy ebből is kiderül, a franciák egy erős válogatottal szerepeltek az eseményen. Az U20-as csapatuk rutinosabb játékosai és a felnőtt válogatottjuk bő keretéből az EB-ről lemaradók alkották a keret gerincét.


Az aranyérmes francia válogatott névsora: Marième Badiane, Lisa Berkani, Romane Bernies, Christelle Diallo, Margaux Galliou-Loko, Adja Konteh, Marie Mane, Marie-Michelle Milapie, Catherine Mosengo-Masa, Marie-Eve Paget, Lidija Turcinovic és Angélina Turmel.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: