U20-as Európa-bajnokság 2018, Sopron

Cseh kapitány lesz Stefan Svitek

2017.08.10. 09:37 | Magyar válogatott

A Nemzeti Sport szerdai számában részletes összeállítás jelent meg Stefan Svitekről, a női válogatott leköszönő szövetségi kapitányáról. Ebből kiderül, hogy az Aluinvent DVTK-t klubedzőként irányító szakember a cseh válogatott szövetségi kapitánya lesz.

 

Fotó: FIBA

Fotó: FIBA


„Valóban nem gondolkoztam a váltáson, de túl sok idő telt az Eb óta, s közben néhány napja megkerestek a csehek.”- fogalmazott a remek szakember, akinél arról érdeklődött a sportlap munkatársa, hogy abban az esetben, ha az Eb után közvetlenül a magyar szövetség szerződést ajánl, akkor nem kerül sor a váltásra. „Nézze, ha így történt volna, akkor hiába hívnak a cseh szövetségtől, mert akkor azt válaszoltam volna, hogy a magyar válogatott szövetségi kapitánya vagyok, van munkám. De nézzük a jó oldalát, ez újabb kihívás nekem.”

 


Stefan Svitek az interjúban azt is elmondta, hogy nincs benne rossz érzés az elmúlt hetek után. „Egyáltalán nincs. Békében váltunk el. Sőt, meg kell köszönnöm a magyar szövetségnek, hogy mindenben segített, támogatta a munkámat, a csapatot és megteremtette a kiváló körülményeket. Köszönöm a lányoknak is, akik szívesen jöttek a csapatba, no és a stábnak is. Ők nagyon hiányoznak… Családias légkör, hangulat alakult ki a válogatottnál, amelyben én is nagyszerűen éreztem magam. Sok sikert kívánok az együttesnek az ősszel kezdődő Európa-bajnoki selejtezőre.” – mondta a szakember.


Szalay Ferenc az MKOSZ elnöke így reagált a Nemzeti Sport hasábjain Stefan Svitek nyilatkozatára: „Folyamatosan arról beszéltünk vele, hogy meghosszabbítjuk a szerződését. Elégedettek voltunk vele, nem helytálló, hogy nem kerestük időben, biztosítottuk arról, hogy hosszú távon számítunk rá, hiszen hasznos időszakot töltött a csapat élén.” – nyilatkozta Szalay, aki egyelőre az utódlásról nem tudott konkrétumot mondani. „Miután kedd reggel kilenckor beszéltünk erről először, nincs konkrét elképzelésünk. Elkezdtünk tájékozódni, hogy kik jöhetnek szóba szövetségi kapitány-jelöltként. A témával kapcsolatos gondolatainkat a héten, de legkésőbb a jövő szerdai infomális elnökségi ülésen vetjük majd fel.”

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.


Partnereink: