U20-as Európa-bajnokság 2018, Sopron

A soproni U18-as Európa-bajnokság All-Star ötöse

A belga győzelemmel véget érő finálét követően kihirdették a soproni U18-as Európa-bajnokság All-Star ötösét.

 

Fotó: FIBA

Fotó: FIBA


Az All-Star ötöst Klara Lundquist (Svédország), Ivana Katanic (Szerbia), Kadiatou Sissoko (Franciaország), Billie Massey (Belgium) és Veronika Vorackova (Csehország) alkotja.


A torna MVP-je Billie Massey (Belgium) lett, aki a döntőben 15 ponttal, 13 lepattanóval, 4 szerzett labdával és 2 kiosztott blokkal vezette győzelemre csapatát. Összességében 11 pont, 13 lepattanó és 2.9 blokk volt az átlaga.

 

Fotó: FIBA

Fotó: FIBA

 


Az All-Star csapat tagjai közül Lundquist lett a torna legeredményesebb játékosa, a svédek irányítója a hét meccsen 162 pontot szerzett, ami 23.1 pontos átlagnak felel meg. Mellette külső posztra a másik játékosnak a szerb Katanic-ot választották. A FIBA beszámolója és a helyszínen látottak alapján is inkább az emeli ki a mezőnyből, hogy igazi vezére volt csapatának. Azon túl, hogy a közel 9 pontot, 6 gólpasszt, 5 lepattanót és 2 szerzett labdát hozó átlaga szintén nem mindennapi teljesítmény.


A magas posztokon Sissoko 12 pont, 6 lepattanó, míg Vorackova 11 pont, 9 lepattanó, 4 gólpassz átlaggal emelkedett ki a mezőnyből.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.


Partnereink: