U20-as Európa-bajnokság 2018, Sopron

Az U18-as A-divíziós mezőnye 2018-ban

2017.08.16. 14:21 | Utánpótlás hírek

Vasárnap Sopronban lezárult az U18-as A-divíziós Európa-bajnokság. Ezzel párhuzamosan a B-divízió küzdelmei is zajlottak Dublinban. Nézzük, hogy 2018-ban miként alakul a korosztály élvonala.

 

Fotó: FIBA

Fotó: FIBA


A soproni tornán Törökország, Görögország és Litvánia búcsúzott az élvonaltól. A tábla alsó negyedébe ezen három gárda mellé a többre hivatott lett csapat került, akik előbb a törököket verték 67-63-ra, majd a litvánok 81-72-es legyőzésével szerezték meg a 13. helyet, amely még az A-divíziós tagság megőrzését jelentette.

 


A dublini B-divíziós tornáról Németország, Írország és Lengyelország jutott fel. A németek ezen kiváló generációja, mely részben a tavalyi udine-i U16-os ezüstérmes csapatra épül, veretlenül robogott át a mezőnyön. Az elődöntőben a britek elleni 64-55-ös győzelmük volt a legszorosabb találkozó. A döntőben a házigazda íreket 67-43-ra múlták felül. Ennek ellenére a telt házas hazai publikumtól is járt a vastaps, hiszen az írek óriási bravúrt végrehajtva kivívták az A-divíziós szereplés jogát. A harmadik, még feljutást érő helyért rendezett összecsapáson a lengyelek 64-50-re verték a briteket.

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.


Partnereink: