U20-as Európa-bajnokság 2018, Sopron

Csütörtökön kezdődik a Slovenia Ball torna az U14-es válogatottal

2017.08.16. 21:03 | Utánpótlás hírek

Bár a FIBA az U14-es korosztály számára nem rendez Európa-bajnokságot, de a szlovén szövetséggel együttműködve immár 13. alkalommal kerül sor a Slovenia Ball tornára. Idén is Slovenj Gradec ad otthont a korosztály legrangosabb válogatott erőfelmérőjének.

 


A Slovenia Ball tornán a magyar válogatott címvédőként vesz részt. A nyolcsapatos mezőnyt két csoportba osztották. A mieink az A-csoportba kerültek Izrael, Ukrajna és a házigazda Szlovénia mellé. A B-csoportban Lengyelország, Horvátország, Szerbia és Olaszország szerepel.

 


A rangos eseményen a lebonyolítás az elmúlt években megszokott rend szerint alakul. A csoportkör végén keresztbe játszanak a csapatok. Az első két helyezettek vívják az elődöntőket, míg a harmadik és a negyedik helyezettek az 5-8. pozícióért küzdenek. Minden résztvevő öt mérkőzést vív a hétvégén.


A magyar csapat kerete:
Balogh Liza, Dúl Terka, Gottschling Petra, Habling Lara, Kötő Luca, Krasovec Lili, Miklós Melinda, Rakita Lili, Renczes Rebeka, Suhajda Vanda, Tamás Gréta, Telegdy Zsófia. Edzők: Tursics Krisztián és Eördögh Edit.


A magyar válogatott programja a csoportkörben:


Augusztus 17., csütörtök
9:00 Magyarország - Izrael
20:15 Szlovénia - Magyarország


Augusztus 18., péntek
12:15 Ukrajna – Magyarország

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: