Világbajnokság 2018

Olaszországban a UConn

2017.08.17. 18:43 | NCAA Női kosárlabda

Olaszországban edzőtáborozik a UConn együttese. Pénteken este Vicenzában egy jótékonysági mérkőzésen is pályára lép Geno Auriemma gárdája.

 

Fotó: uconnhuskies.com

Fotó: uconnhuskies.com


Az egyetemi csapatok gyakran érkeznek ebben a nyári időszakban Európába, hiszen egy ilyen túra az egyik legjobb lehetőség összekovácsolni a keretet. Olaszországba ezek az utazások egy együttműködés formájában már szervezett keretek között zajlanak, minden évben több ismert intézmény csapatát is láthatjuk. Természetesen a UConn-nál nem csak ez az olasz szál, hiszen Geno Auriemma Montellában született és kisgyermek volt, amikor a családja az Egyesült Államokba emigrált.

 


A UConn az idei túráját Rómában kezdte, ahol a látványosságok meglátogatása mellett a holland válogatottal két edzőmérkőzést is vívott Geno Auriemma gárdája. Előbb 68-52-re, majd 88-66-ra győzte le holland riválisát a UConn. Az első találkozón Napheesa Collier volt a győztes csapat legjobbja 16 ponttal és 11 lepattanóval, a másodikon pedig Kate Lou Samuelson vezette sikerre a társait 23 ponttal. A második meccsre már Kia Nurse is becsatlakozott a UConn-hoz, miután az Amerika-bajnokságon aranyérmet nyert Kanadával.


A római napok után a UConn küldöttsége Siena városában vendégeskedett, majd Firenze felé vették az irányt. Itt Geno Auriemma egy szép ünnepség keretében kitüntetést vehetett át. Egészen pontosan a Premio ASI Italiani Nel Mondo elismerést kapta meg. Ez Olaszországból emigrált személyeknek jár, akik a munkásságuk során a sport területén kiemelkedő eredményt értek el. Firenzéből Vicenzába vezetett a csapat útja, ahol pénteken este kerül sor a széles közönség számára is nyitott fellépésükre.


Pénteken este Vicenzában a VelcoFin Vicenza csapatával mérkőzik a UConn. A hazai gárda több ismert játékossal egészül ki és egy speciális mezben fog pályára lépni. Emellett a UConn is több ajándéktárgyat ajánlott fel. A találkozó teljes bevétele ugyanis egy olyan alapítvány számára megy, amelyik mellrákból felépülőket segít. Az esemény után a UConn Triesztbe is ellátogat, majd Velencében zárul a körútjuk és augusztus 23-án térnek haza.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: