U20-as Európa-bajnokság 2018, Sopron

Sri Lankán szerepel a 3x3-as U23-as válogatott

2017.08.17. 23:50 | Magyarország

Pénteken és vasárnap Sir Lanka fővárosa Colombo ad otthont az U23-as 3x3-as Nemzetek Ligája utolsó két fordulójának.

 


A magyar csapat csütörtökön érkezett meg a helyszínre, ahol remek körülmények fogadták a küldöttséget. Pénteken a program helyi idő szerint 14 órakor veszi kezdetét. Sri Lankán 3 és fél órával járnak előrébb, így magyar idő szerint 10 óra 30 perckor rajtol a két mini-torna. A női és a férfi mezőny számára is hat-hat csapatos tornát rendeznek. A lebonyolítás egyszerű, a hat gárdát két hármas csoportba sorolták. A triók első két helyezettjei keresztbe játszanak az elődöntőkben, melyek győztesei vívják a finálét.

 

 

A női tornán a magyar válogatott a B-csoportba került, ahol Sri Lanka 2-es számú csapata és Hollandia lesz az ellenfél. Ebből az is kiderül, hogy az A-csoportot Csehország, Hollandia és Jordánia alkotja. Az előzetes mezőnyhöz képest Ugandát váltotta Sri Lanka 2-es számú csapata. A hazaiak két együttesét és Jordániát ebből a hatosból kevésbé ismerhetjük. Bár azt hozzá kell tenni, hogy Sri Lankán nagy a 3x3-as élet. Versenyeztetik csapataikat a FIBA rendszerében és van hazai versenysorozatuk is. Hollandia és Csehország a magyar válogatotthoz hasonlóan a Fast Track programban résztvevő és világversenyeken is látott játékosait hozza.


Ahogy arról korábban már hírt adtunk, a magyar válogatott keretét Böröndy Vivien, Kovács Vanessza, Suppán Anna és Szabó Dóra alkotja. A lányokat csapatvezetőként Tóth Cecília, edzőként Süle Krisztina kíséri és a csapattal tartott Takács Krisztina gyúró is. A Fast Track program célja, hogy már kifejezetten a 3x3-as szakág számára készítsen fel játékosokat. Ezen belül az U23-as Nemzetek Ligája egy hiánypótló kezdeményezés, hiszen a 19-23-as éves korosztály számára nem csak itt, hanem még az 5:5 kosárlabdában sincs megoldva a versenyeztetés. Ez az a kritikus időszak, amikor az utánpótlás rendszerből már kikerülnek a játékosok, de a felnőtt versenyeken való eredményes szerepléshez még tapasztalatszerzésre van szükség. Nyilván ez a sorozat az első évét éli, értékelnie kell a FIBA-nak is a tapasztalatokat, de lenne létjogosultsága a folytatásban is. Akár több nemzet bevonásával.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.


Partnereink: