U20-as Európa-bajnokság 2018, Sopron

Az eső miatt félbeszakadt a Nemzetek Ligájának 4. fordulója

2017.08.18. 18:36 | Magyarország

A hétvégén Sri Lanka ad otthont az U23-as 3x3-as Nemzetek Ligája 4. és 5. fordulójának. Az eső felülírta az eredeti terveket.

 

Fotó: FIBA

Fotó: FIBA

 

KÉPRIPORT

 

ÖSSZEFOGLALÓ A SZOMBATI JÁTÉKNAPRÓL


Az eredeti menetrend szerint pénteken rendezték volna a 4. fordulót jelentő mini-tornát és vasárnap az 5. fordulóét. Ugyanakkor a pénteki játéknapot több esőszünet szakította meg és végül úgy ítélték meg a szervezők, hogy a 4. forduló elődöntőit és a fináléját szombaton rendezik. A vasárnapi menetrend nem változott. A magyar csapat az eső miatt a két csoportmeccsét tudta befejezni, illetve megkezdte az elődöntőjét.

 


A Böröndy Vivien, Kovács Vanessza, Suppán Anna, Szabó Dóra összeállítású válogatottunk az első mérkőzését Sri Lanka 2-es számú csapata ellen vívta és aratott 21-4-es győzelmet. Hatalmas hőségben, magas páratartalom mellett rendezték az egész játéknapot. A mérkőzést 4-0-val kezdte a magyar csapat, amikor megszerezték első duplájukat a hazaiak. A folytatásban 11-2-re elléptek a lányok. Ezt követően még szerzett egy duplát riválisunk, de a mérkőzés hajráját uralta a magyar válogatott. Végül 4 másodperccel a 10 perces játékidő vége előtt érte el a csapatunk a 21. pontját.

 

Fotó: FIBA


A második csoportmeccsen Hollandiától 14-12-es vereséget szenvedett a magyar válogatott. A hollandok 7-2-vel kezdték a meccset, a mérkőzés középső szakaszában azonban 11-7-re felzárkózott a magyar együttes és innentől kezdve nyílt lett a találkozó. Az utolsó két percbe 13-7-es holland előnyről érkeztek a felek, de végül a magyar csapat ismét felkapaszkodott a hajrában. Ezzel a magyar lányok a B-csoport második helyén végeztek és az elődöntőben az A-csoport győztese, Sri Lanka 1-es számú csapat érkezett ellenfélként.

 

Fotó: FIBA

Fotó: FIBA


Az elődöntőt még el tudta kezdeni a magyar válogatott. A találkozó elején 2-1-re vezettek a mieink, utána a hazaiak 3-2-re fordítottak, amikor ismét leszakadt az eső. Ekkor helyi idő szerint már este nyolc óra is elmúlt. Két női és két férfi elődöntő, illetve a két finálé várt volna még a csapatokra és a szervezők úgy döntöttek, hogy a programot szombaton folytatják. Ez azt jelenti, hogy 7 perc 19 másodperces lesz hátra a magyar csapat elődöntőjéből és 3-2-re vezet Sri Lanka, innen folytatódik majd az összecsapás.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: