U20-as Európa-bajnokság 2018, Sopron

Hasznos erőfelmérő Portugália ellen

2017.08.18. 21:41 | Egyetemi kosárlabda

A magyar válogatott az Universiade helyszínén a csütörtöki edzőmérkőzése után ezúttal Portugáliával mérte össze az erejét.


A tajvani egyetemi bajnokcsapattal lejátszott találkozóhoz képest ezt az edzőmérkőzést a két küldöttség saját maga szervezte le egymás között. A két válogatottnak egymást követően volt egy-egy órás edzéslehetősége helyi idő szerint 19 és 21 óra között. Ezt kihasználva került sor a találkozóra, melyet futó órával jegyzőkönyv nélkül játszottak le a csapatok.

 


A hétfői bemutatkozás előtt minden lehetőséget ki kell használni, hogy mérkőzésszituációban is edződjön válogatottunk. Miután a debreceni junior fiúk és tajvani egyetemi bajnok elleni összecsapásokon túl nem volt több edzőmeccsre lehetősége a magyar csapatnak.


Tahin Péter a válogatott technikai vezetője a helyszínről elmondta lapunknak, hogy hasznos, jó iramú és szerencsére sérülésmentes mérkőzést vívott a két válogatottnak, amely mindkét fél számára jól szolgálta a felkészülést.


„Reméljük, ha nem sikerül a főpróba, akkor az előadás már jó lesz. A mai napnál tudnak jobban játszani a lányok.” – értékelte a mérkőzést Horváth József vezetőedző. A portugál válogatott szakvezetője Ricardo Vasconcelo pedig így fogalmazott a lefújás után: „Köszönjük a lehetőséget, nagy segítséget jelentett. Ez volt az első edzőmeccsünk a felkészülés során.”


Az Universiadéhoz kapcsolódó hír, hogy pénteken felvonták a sportolói faluban a magyar zászlót. Erről az MTI összeállítása ITT olvasható.

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: