U20-as Európa-bajnokság 2018, Sopron

Megkezdődött a 2017-es Universiade

2017.08.19. 16:27 | Egyetemi kosárlabda

Szombaton került sor a Tajvanon zajló 29. nyári Universiade hivatalos megnyitóünnepségére.

 


Látványos műsorral készültek a tajvani szervezők. Mindent elmond, hogy 20000 közreműködőt vont be az ünnepség lebonyolításába a szervezőbizottság. Ugyanakkor nem indult zökkenőmentesen az este. Tüntetők állták útját a nemzeti küldöttségek felvonulásának. Végül a zászlókat önkéntesek vitték be és a nemzeti csapatok csak fél óra késéssel tudtak bevonulni a stadionba. Ezt a kellemetlenséget leszámítva viszont zökkenőmentesen haladt a műsor, mely örök élményt adott mindenkinek, aki a helyszínen átélte.

 


A megnyitóünnepség a szokott forgatókönyv szerint zajlott a beszédekkel, az eskütétellel. Az ünnepi műsort három nagy szegmensre bontották, amik a Vibrant Island, Hybrid Taipei és Global Tribe neveket viselték. Ezekben ismert tajvani előadók szerepeltek és döntően két üzentre építették fel a produkciókat. A kulturális sokszínűséget, illetve a globális technológiai forradalmat érdemes kiemelni, amelynek egyik mozgatórugója éppen Tajvan. Látványos koreográfiákat, a LED falon kiemelkedő színvonalon megvalósított vetítéseket láthattunk.


Az est fénypontját természetesen a láng meggyújtása jelentette. Ha Tajvan és sport, akkor baseball. Ha pedig tajvani baseball, akkor Chen Chin-feng. Ő az első tajvani játékos, aki az Észak-amerikai profi baseball ligában (MLB) be tudott mutatkozni. Chen Chin-feng nem hétköznapi módon gyújtotta meg a lángot. Egy lángoló baseball labdát ütött meg, amit egy olyan fényjáték kísért, mely azt a látszatot keltette, mintha ennek a hatására gyulladna meg a stadion legmagasabb pontján a láng. Az a láng, amely a következő 11 napban a nyári egyetemi játékok szimbóluma lesz.

 


A magyar női kosárlabda válogatott szerdán érkezett meg a helyszínre. Ahogy korábbi beszámolóinkban már kiemeltük, csapatunk két felkészülési mérkőzést vívott. Előbb a tajvani egyetemi bajnokkal mérkőztek a magyar lányok, majd Portugália ellen volt lehetőség gyakorolni. A Barnai Judit, Gocsman Ágota, Hegedűs Janka, Kaposi Pálma, Karlócai Julianna, Miháczi Diána, Pap Regina, Raus Vivien, Simon Anikó, Szabó Fanni, Szűcs Réka és Vukov Szonja összeállítású válogatottunk hétfőn mutatkozik be a tornán.


A magyar válogatott programja

(A kezdési időpontok magyar idő szerint kerültek feltüntetésre.)


Augusztus 21., hétfő
11:30 Magyarország – Svédország


Augusztus 22., kedd
11:30 Chile – Magyarország


Augusztus 23., szerda
14:00 Tajvan – Magyarország

 

Videós összefoglaló a megnyitóról:

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.


Partnereink: