U20-as Európa-bajnokság 2018, Sopron

Bemutatkozott a Galatasaray

2017.09.05. 21:58 | Törökország

Kedden Isztambulban megtartotta hagyományos prezentációját az új évad előtt a Galatasaray együttese. Az Euroligába visszatérő sztárcsapatnál nagyok a célok.

 

Fotó: galatasaray.org

Fotó: galatasaray.org


A török klub részletes sajtóanyagából tudjuk, hogy a bemutatkozó eseményt a Galatasaray női kosárlabdáért is felelős elnökségi tagja Mehmet Can Topsakal rövid beszéde vezette fel. Törökországban nem szokás ilyen eseményeken - főleg vezetői szinten - kibeszélni az előre meghatározott kommunikációs irányból, így sok újdonságot nem ismerhettünk meg.

 


Összességében elégedettek voltak azzal, hogy a bajnokságban és az Európa Kupában is bejutottak a legjobb négy közé. A név azonban kötelez, a Galatasaray-nál mindig bajnokesélyes csapat az elvárás és ehhez megfelelő feltételeket biztosítottak. Mivel minden évben legalább egyszer címlapokra kerül a klub anyagi helyzete, ezért vélhetően annak szólt a sportvezető azon megjegyzése is, hogy a célok, a játékoskeret és a gazdasági lehetőségek összhangban állnak.


A Galatasaray-hoz öt légiós érkezik. Magyar szemmel a legérdekesebb Allie Quigley megszerzése, mellette Gintare Petronyte, Chatilla Van Grinsven, Jelena Dubljevic és Olivia Epoupa az új légiós igazolások. A török magot pedig Ayşegül Günay, Merve Uygül és Gizem Başaran szerződtetésével erősítették meg. A légiósok közül Quigley kivételével hétfőn mindenki átesett az orvosi vizsgálaton és munkába állt.

 

Marina Maljkovic vezetőedző az elmúlt szezont „nehéz, de eredményes” évadként jellemezte. Kiemelte, hogy a játékoskeret gyorsan alkalmazkodott a szakmai felfogásához és a legfontosabb eredménynek azt nevezte, hogy Euroliga szereplésre feljogosító helyen végeztek. Az Euroliga kapcsán – ahol a Sopron Basket csoportjában vannak – úgy fogalmazott az ismert szerb edzőnő, hogy a sorozat követelményeihez „elfogadható” keret állt össze. Külön köszönetet mondott a klubvezetésnek, hogy Moriah Jefferson WNBA-s sérülése után gyorsan léptek és megszerezték Allie Quigley-t, akit Maljkovic hosszasan méltatott.


Isztambulban új aréna épül a sok nagy csatát megélt Abdi İpekçi Spor Salonu helyett, így a Galatasaray női és férfi csapata is költözni kényszerült. A női együttes mérkőzéseinek egy régebbi helyszín, az Ahmet Cömert Spor Salonu ad otthont. Ez 3500 néző befogadására alkalmas kosárlabda mérkőzéseken. Mivel az eredmények visszaesésével a szurkolói érdeklődés is csökkent a Galatasaray-nál az Eurolgia-győztes időszakhoz képest, így akár ezzel a váltással még jól is járhat a női csapat.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: