U20-as Európa-bajnokság 2018, Sopron

Bemutatkozott Iva Ciglar új csapata Spanyolországban

2017.09.06. 18:34 | Spanyolország

Szerdán délelőtt San Sebastian városában megtartotta bemutatkozó sajtótájékoztatóját az új évad előtt az IDK Gipuzkoa együttese, melynek színeiben visszatér a pályára Iva Ciglar.

 

Fotó: IDK Gipuzkoa

Fotó: IDK Gipuzkoa


Amikor Iva Ciglar, hivatalos férjezett nevén immár Iva Brkic Spanyolországba szerződéséről beszámoltunk, még nem tudtuk bemutatni az IDK Gipuzkoa teljes keretét. Azóta eldőlt, hogy a hazánkban is éveket eltöltő irányító mellett a svéd Ellen Nyström, illetve két amerikai játékos Vicky Mcintyre és Lyndra Weaver alkotja a san sebastian-i együttes légiós különítményét.

 


A baszk csapatnál a légiósok többsége szeptember 1-én állt munkába, de például a svéd Nyström csak kedden este érkezett. Ennek megfelelően a sajtótájékoztató előtt még nem volt olyan edzésük, amikor a teljes keret a szakmai stáb rendelkezésére állt volna. Ahogy az a klub közleményéből is kiderül, a célkitűzés, hogy a tavalyi 5. helyüknél előrébb végezzenek a bajnokságban. Ez az összeállítás idézi Iva Ciglar szavait is, aki úgy fogalmazott, hogy a szülés után jobb fizikális állapotban van, mint amire számított. Legjobb tudása szerint szeretné segíteni a csapatot a kitűzött célok elérésében.


Az előszezonban az IDK Gipuzkoa szeptember 9-én mutatkozik be, ekkor Toulouse-ban lépnek pályára. A bajnoki rajtig ezt követően több mérkőzésük is lesz. Érdemes kiemelni ezek közül, hogy szeptember utolsó hétvégéjén a Baszk Kupán szerepelnek. Ennek a szurkolóik körében nagy presztízse van. Idén Spanyolországban is összevont nyitó fordulót rendeznek, amikor az első hétvégén Madridban lép pályára az összes élvonalbeli csapat. Az IDK Gipuzkoa a Cadi La Seu ellen kezdi meg a szereplését.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.


Partnereink: