U20-as Európa-bajnokság 2018, Sopron

Hosszabbításos meccset játszott a Krasznojarszkkal a Szekszárd

2017.09.09. 23:32 | Magyarország

Szombaton lejátszotta első mérkőzését Porecben az Enisey Krasznojarszkkal a KSC Szekszárd. A kisebb sérüléssel bajlódó Kiss Virág és Studer Zsuzsa nélkül, illetve a junior selejtezőn érdekelt játékosok hiányában is szépen tartotta magát a szekszárdi csapat. Végül hosszabbítás után 83-79-re maradt alul Zeljko Djokic gárdája a tavalyi évhez képest jelentősen megerősített riválisával szemben. A két csapat vasárnap is összeméri az erejét.

 

 

Eredmény, pontszerzők (Forrás: kscszekszard.hu)

 

JENYISZEJ KRASZNOJARSZK – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD 83–79 (20–19, 19–15, 15–14, 15–21, hosszabbítás: 14–10)
Porec (Horvátország), 50 néző.


KRASZNOJARSZK: Goldyreva 20/9, Namok 9/3, Marchenkova 15/3, Svarite 10/3, Monroe 2. Csere: Kiseleva 10, Kunakova 2, Kirianova 2, Yakimova 1, Dorovskikh 12/6, Edomakha, Tarasenko. Edző: Olga Shuneykina.


SZEKSZÁRD: Studer Á. 14/6, Oblak 14, Gereben, Mansaré 3, Krnjics 14. Csere: Theodoreán 7/3, Erkic 11, Bálint 16/12. Edző: Djokics Zseljko.

 

Kipontozódott: Marchenkova (42. perc), Studer Á. (43. p.) és Dorovskikh (44. p.).

 

MESTERMÉRLEG
Djokics Zseljko: – Egy nagyon hasznos felkészülési mérkőzést játszottunk egy nagyon erős orosz csapat ellen, akik saját elmondásuk szerint is szeretnének előrébb lépni az Európa Kupában, amelyben – mint emlékezhetünk – idén tavasszal a Cegléd állta útjukat az egyenes kieséses szakasz elején. Sajnos combsérülése miatt Studer Zsuzsát sem tudtam pályára küldeni, így csak nyolc játékossal próbáltuk meg felvenni a harcot a fizikálisan is nagyon erős Jenyiszej ellen. Nem lehetek elégedetlen, mert kisebb hullámvölgyektől eltekintve játékosaim támadásban és védekezésben is megvalósították azt, amit kértem tőlük. A már régebb óta együtt készülő, jó formában lévő ellenfél extrán dobott kintről, s többször is elmentek 10 ponttal, de mindig tudtunk újítani, sőt a végjátékban át is tudtuk venni a vezetést, az utolsó pillanatban csak egy extra hárompontossal mentette hosszabbításra a meccset a vendéglátónk. A ráadásban aztán a hosszabb kispaddal rendelkező és a játékvezetők támogatását is élvező orosz csapat végül fölénk kerekedett, de nem vagyunk elkeseredve, vasárnap lesz lehetőségünk a visszavágásra.

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.


Partnereink: