U20-as Európa-bajnokság 2018, Sopron

Megtartották az ausztrál profi liga, a WNBL új szezonjának prezentációját

2017.09.11. 18:31 | Ausztrália

Hétfőn tartották Melbourne-ben az ausztrál profi liga a WNBL új szezonjának prezentációját. Több változás várható, melytől azt várják, hogy javul az érdeklődés a sorozat iránt.

 

Fotó: facebook.com/PerthLynx/

Fotó: facebook.com/PerthLynx/


A prezentáción a ligát alkotó nyolc csapat egy-egy sztárja sorakozott fel. Magyar szempontból külön érdekesség, hogy Abby Bishop (Adelaide Lightning), Kelsey Griffin (Bendigo Spirit) és Natalie Hurst (Canberra Capitals) is játszott hazánkban pályafutása korábbi szakaszában.


A WNBL október 5-én rajtoló új idénye kapcsán két újdonságot hangsúlyoztak a liga vezetői. Az egyik az új versenynaptár, a másik pedig a televíziós szerződés. A kettő szorosan össze is függ egymással. Rövidebb, ezzel együtt pergősebb és szélesebb közönség számára is jobban követhető bajnokságot szeretnének. Az alapszakaszt október 5. és december 31. között rendezik, mely során 13 fordulóra kerül sor.

 


Az alapszakaszban mindig lesznek hétvégék, amikor egy-egy csapat kétszer lép pályára, így végül minden gárda 21 mérkőzést játszik ebben a három hónapban. A rájátszás 2018. január 3-án indul és legkésőbb január 21-én bajnokot fognak avatni. A finálé az egyik fél második győzelméig tart. Röviden ezek tehát az újdonságok. Ennek a rövidítésnek a szakma is örül, hiszen április 4. és 15. között Gold Coast ad otthont a 2018-as Nemzetközösségi Játékoknak, melyen ismét szerepel a programban a női kosárlabda. A válogatottnak így lesz ideje felkészülni.


Az új versenynaptár a televíziós közvetítés miatt fontos igazán. Két év után lett ismét országos televíziós partnere a WNBL-nek. Összesen 23 mérkőzés, közte a döntő mindegyik felvonása élőben kerül képernyőre. Az utóbbi években nagy problémát jelentett a liga vezetőinek, hogy országos csatornán nem kapott nyilvánosságot a női kosárlabda. Az elmúlt szezonban már a klubtulajdonosok és a főtámogatók is hangot adtak elégedetlenségüknek. A versenynaptár és a lebonyolítás kialakításában a FOX Sport munkatársai is részt vettek. Nem titkoltan azzal a céllal, hogy a médiában is működőképes sorozat alakuljon ki.

 

A teljes menetrend

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.


Partnereink: