U20-as Európa-bajnokság 2018, Sopron

Nincsenek komoly változások a FIBA Világranglistáján

2017.09.13. 19:44 | Európa, Amerikai válogatott

A FIBA a nyári válogatott kontinenstornák eredményének figyelembevételével kiadta a frissített 2017-es női kosárlabda Világranglistáját. Nagy mozgások nem voltak, az első négy változatlan. 

 


A FIBA Világranglistája, hasonlóan más nagy csapatsportágakhoz (labdarúgás, kézilabda, röplabda) teljesen jelképes. Inkább csak presztízsértéke van a rangsorolásnak, melynek az idei évtől a Nike sportszergyártó a névadó támogatója. Mindig nyolc év, vagy inkább úgy pontos, hogy két olimpiai ciklus eredményeit veszik figyelembe. Ezt jelen esetben a legutóbbi négy kontinenstorna (2017, 2015, 2013, 2011), két Világbajnokság (2010, 2014) és két Olimpia (2012, 2016) eredményei alapján számolják.


A Világranglistát továbbra is az Egyesült Államok vezeti Spanyolország, Franciaország és Ausztrália előtt. Ez változatlan a tavalyi évhez képest. Az ötödik helyen volt változás, Kanada és Csehország helyet cserélt. Az első tíz pedig még annyiban módosult, hogy a 8. és 9. helyen Brazília és Szerbia között is volt egy helycsere.


A magyar válogatott továbbra is az 50. helyen áll a Világranglistán. A kontinentális rangsorban ez a 19. pozíciót jelenti. A teljes ranglista ITT nézhető meg.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: