U20-as Európa-bajnokság 2018, Sopron

Az Orenburggal mérkőzik a Sopron a Jekatyerinburg tornáján

2017.09.15. 08:32 | Magyarország, Oroszország

Pénteken megkezdődik a Jekatyerinburg hagyományos szezonnyitó tornája, az UMMC Cup. Idén a Sopron Basket képviseli hazánkat a rangos megmérettetésen. A soproniak mellett a házigazda UMMC Jekatyerinburg, a Nagyezsda Orenburg és a svéd Umea alkotja a mezőnyt.


Az elődöntőben a Sopron Basket ellenfele a Nagyezsda Orenburg lesz. Roberto Iniguez korábbi csapatáról van szó, ami további presztízsértéket kölcsönöz a meccsnek. Mindkét gárda úgy várja a találkozót, hogy akadnak hiányzói. A Sopron keretéből Yvonne Turner a WNBA rájátszásában érdekelt, míg magas poszton beszűkültek a rotációs lehetőségek azzal, hogy Clarissa Dos Santos sérülten érkezett meg a klubhoz és így nem léptették életbe a szerződését a magyar bajnoknál. Elsősorban a nemzetközi versenyképesség tekintetében ide szüksége lehet egy igazolásra a Sopronnak.

 


Roberto Iniguez együttese eddig négy felkészülési meccset játszott. Kétszer a Pöstyénnel és kétszer a Győrrel. Két győzelem és két vereség a mérleg, de mind a négy találkozó még nagyon korán érkezett az előszezonban és a stáb is másként forgatta a rendelkezésre álló játékosokat. Nem véletlenül játszanak ezen a hétvégén ilyen sok tornát szerte Európában. Most már egy előrehaladottabb szakaszában járnak a csapatépítések.


Az Orenburg új igazolásairól korábban már nagy terjedelemben beszámoltunk. Roberto Iniguez távozása után Maros Kovacik irányításával kezdték meg a felkészülést. A szlovák szakemberre nagy feladat vár, hiszen nyolc új igazolást, köztük teljesen új légiósokat kell beépítenie. Az Orenburg új légiósai Sandra Ygueravide, Emma Cannon, Alex Bentley és Brionna Jones. A három amerikai játékos még nem érkezett meg a kerethez. A Sopron ellen Ygueravide-t láthatjuk az előbb felsoroltak közül. Az orosz maghoz pedig Yana Degtyarskaya, Maria Cherepanova és Ksenia Tikhonenko érkezett.


Az orenburgi keret a korábbi éveknél kisebb nemzetközi rutinnal rendelkezik, de teljes felállásában kifejezetten jó szerkezetűnek tűnik. Legalábbis papíron... A felkészülési meccsek sorát már ők is megkezdték. A hét elején az MBA Moszkvával találkoztak és a fellelhető információk alapján egy igencsak magas szerkezetet alkalmazott a szakmai stábjuk.


Magyar idő szerint a Sopron Basket és a Nagyezsda Orenburg elődöntőjét pénteken 13 óra 30 perctől rendezik, míg a másik ágon az UMMC Jekatyerinburg és a svéd Umea csatáját 16 órától. A jekatyerinburgi torna lebonyolítása az elmúlt években jól megszokott rendben zajlik. Vasárnap 16 órától a két győztes vívja a döntőt. Előtte 13 óra 30 perctől a vesztesek mérkőznek a 3. helyért.

 

A torna plakátja

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: