U20-as Európa-bajnokság 2018, Sopron

Megnyerte csoportját a TF a 3x3-as Egyetemi Világligán

2017.09.15. 18:43 | Egyetemi kosárlabda

A csütörtöki győzelem után pénteken két mérkőzést vívott a TF gárdája a Kínában zajló 3x3-as Egyetemi Világligán. A magyar lányok mindkét találkozójukat megnyerték, így a csoportban az élen végeztek.

 

Fotó: FISU

Fotó: FISU


Az első ellenfél a Litván Sport Egyetem csapata volt, akiket 17-9-re múlt felül a TF együttese. A találkozón hat percen át fej-fej mellett haladt a két alakulat. Végül 8-7 után bravúros találatokkal sikerült 14-7-re ellépni és innen az utolsó másfél percben a litván csapatnak már nem volt visszaút.

 


Már az esti programban került sor a Xiamen University Of Technology elleni mérkőzésre. A hazaiak egyetemének csapatát 15-14 arányban múlta felül a TF gárdája. A két együttes szinte végig fej-fej mellett haladt. A mérkőzés hajrájához közeledve 13-10-es előnyre tettek szert a kínaiak. Innen azonban sikerült felzárkózni. Végül 8 másodperccel a mérkőzés vége előtt Miháczi Diána szerezte a győztes találatot.


A Karlócai Julianna, Kováts Barbara, Miháczi Diána és Varga Barbara összeállításban szereplő TF ezzel megnyerte csoportját. Szombaton magyar idő szerint 10 óra 30 perctől az egyenes kieséses szakasz első fordulójában, a legjobb nyolc közé jutásért a Portói Egyetem együttese lesz az ellenfél.


Eredmények
TF - Litván Sport Egyetem 17-9
Xiamen University Of Technology – TF 14-15


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: