U20-as Európa-bajnokság 2018, Sopron

Clarissa Dos Santos Franciaországba szerződött

2017.09.20. 18:06 | Franciaország

Korábban már hírt adtunk arról, hogy Clarissa Dos Santos sérülten érkezett Sopronba és ezért a klub nem léptette életbe a szerződését. A brazil válogatott center Franciaországban a Charleville-Mézières városában működő Flammes Carolo Basket csapatánál kapott lehetőséget.

 


A Flammes Carolo Basket együttesétől a hét elején távozott az amerikai centerük Alicia DeVaughn. A helyére kerestek gyorsan egy magas játékost, így esett végül a választásuk Clarissa Dos Santos-ra. A klub igencsak szűkszavú közleménye a játékos kapcsán elsősorban a tavalyi bourges-i évadot emeli ki, illetve az utolsó két teljes WNBA szezonját még 2015-ből és 2016-ból. Romuald Yernaux vezetőedző pedig úgy fogalmazott nyilatkozatában, hogy Clarissa Dos Santos jól egészítheti centerposzton a másik két magas játékosukat Ana-Maria Filipet és Valeriya Berezhynskát.

 


Clarissa Dos Santos Sopronból történő távozása Franciaországban is hír lett. Amikor megtörtént a hivatalos bejelentés arról, hogy a brazil center nem folytatja a munkát a magyar bajnokkal, a parlons-basket.com portál munkatársai készítettek a helyzetről egy összeállítást. Ebben olvashatunk nyilatkozatot Pierre Fosset-től a Bourges első emberétől, melyből kiderül, hogy elégedettek voltak a játékossal. Sőt, egy darabig a közös munka folytatását sem zárták ki. Makacs lábsérülése miatt azonban – többek között – egész nyárra pihenőt írt volna elő a játékos számára az orvosuk. Erre előbb nyitott volt, majd mégis a WNBA mellett döntött a brazil center. Mivel nem vette figyelembe a javaslatukat, nem ért senkit váratlanul Bourges-ban, hogy végül a San Antonio Stars-nál nem került be a keretbe.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: