Világbajnokság 2018

Las Vegasba költözik a San Antonio Stars

2017.10.17. 17:51 | WNBA

Az előzetes sajtóhíreknek megfelelően a WNBA döntéshozó szervezete jóváhagyta a tranzakciót, így az MGM Resorts International vásárolja meg a San Antonio Stars csapatát. Ezzel hivatalossá vált, hogy a klub Las Vegasban szerepel a jövőben.


Las Vegasnak bármely szakágat, illetve kisebb-nagyobb ligákat tekintve először lesz profi kosárlabda csapata. Az MGM Resorts International révén egy igazi nagyágyú vállal szerepet tulajdonosként a női kosárlabdában. Többek között ennek a vállaltnak a tulajdona a Bellagio, a Mandalay Bay vagy éppen az MGM Grand kaszinó és szálloda.

 


Az MGM Resorts komoly tapasztalattal rendelkezik a nagy las vegas-i sportesemények lebonyolításában is. Nem véletlen, hogy az első nyilatkozatok a WNBA vezetőinek részéről igen pozitívak. Arról árulkodnak a megszólalások, bíznak benne, hogy az MGM Resorts a tapasztalatait a női kosárlabda népszerűsítésére is felhasználja, ezzel egy új piacot megnyitva.


A csapat mérkőzéseit a Mandalay Bay Events Centerben rendezik. A klub szakmai vezetője Bill Laimbeer lesz, aki az edzői feladatok mellett igazgatói szerepet is betölt. A ligában kétszer is az év edzőjének választott 60 éves szakember irányába nagy az elvárás, hiszen lényegében neki kell majd jövő tavaszra egy szakmailag működőképes rendszert felállítania.


A csapat nevét, hivatalos logóját később mutatják be. Egyelőre Twitteren a twitter.com/LasVegasWNBA/ profil alatt követhetőek a velük kapcsolatos hírek.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: