Világbajnokság 2018

A CCC Polkowice otthonában szerepel a Sopron Basket

2017.10.18. 10:04 | EuroLiga | Írta: Nagy Norbert

Szerdán 19 órától a Sopron Basket a CCC Polkowice otthonában lép pályára a női kosárlabda Euroliga 2. fordulójában. A szezont rosszul kezdő lengyel csapat minőségi játékosokkal áll fel, nem lesz könnyű ellenük.

 

MTI Fotó: Krizsán Csaba

MTI Fotó: Krizsán Csaba

 

ÉLŐ VIDEÓ ITT

 

Írta: Nagy Norbert


A Polkowice kapcsán igen jó emlékeink lehetnek, hiszen a Sopron kétszer is legyőzte őket tavaly. Ráadásul a kétszeri hosszabbításos tavaly őszi lengyelországi meccs máig emlékezetes mindenki számára, aki ezt a sikert látta. Ahogy azt a csapatbemutató összeállításunkban már részleteztük, nem szabad az elmúlt évadból kiindulni, hiszen jelentősen átalakult a Polkowice. Új szakmai stáb, új légiósok jellemzik a csapatukat.

 


Ami viszont nem változott, hogy az idei szezonkezdet sem sikerült igazán jól számukra. Az EL-selejtezőben a papírforma szerint még két hiányzó légiósuk ellenére is simán kiejtették a Pöstyént, a bajnokságban azonban nagyon akadozik a gépezet. Az első fordulót az EL-selejtezője miatt kimondva beáldoztak, de azóta egy győzelem mellett még három vereséget szenvedtek. Jelenleg 1/4-es mutatóval a tabella nyolcadik helyén szerénykednek. Ami igazán fájó számukra, hogy a nagy rivális – szintén Euroliga résztvevő – Wisla Krakow-tól is kikaptak hazai pályán a hétvégén.


Az Euroliga első fordulójában a Polkowice három negyeden át kifejezetten jól tartotta magát a Villeneuve-d'Ascq otthonában. A záró szakaszban azonban 44-41-es vezetésük után George Dikeoulakos gárdája beleszaladt egy 0-14-es sorozatba, amivel el is veszítette az esélyt a bravúrra. A Polkowice keretében akár a franciaországi meccs, akár a vasárnapi bajnoki rangadó jól mutatja, hogy a Bria Holmes, Alysha Clark, Artemis Spanou trió révén van egy mag, amiben nagyon bízik a görög szakember.


Az Euroligában Dikeoulakos felesége Elina Babkina volt a kezdő irányító, a bajnoki rangadün a légiós-szabályok miatt nem lehetett az. A felsoroltak mellett a lengyel válogatott Magdalena Leciejewska alkotta az első ötöst Franciaországban, ahol nem zárt rossz meccset a csapatuk. Az indításból szerzett 20 pont, a 10 szerzett labda és a duplákat tekintve a közel 50%-os mutató a francia bajnok otthonában kifejezetten jónak számít. Az más kérdés, hogy a végére magas posztokon nagyon elfogytak, de ezt Temi Fagbenle érkezése ellensúlyozhatja.


Összességében a Polkowice esetében elmondható, hogy az előbbiekben felsorolt alapcsapat igencsak erős. A nagy problémája a CCC-nek - és ugyanezzel küzd a Wisla Krakow is -, hogy egyszerűen Leciejewskát leszámítva jelenleg a lengyel mezőnyben nincs Euroliga szintű hazai játékos. Részfeladatokat is légiósoknak kell megoldani. Emiatt olyan szinten ki vannak szolgáltatva így nekik a klubok, hogy egy-egy rossz választással gyorsan elszáll a jó eredmény esélye.


A Sopron kiválóan kezdett a Galatasaray ellen. Hosszasan méltattuk múlt héten Roberto Iniguez gárdájának kiemelkedő teljesítményét. A vasárnapi győri meccs azt megmutatta, hogy még korán van ahhoz, hogy 40 percen keresztül szinten tudja tartani és egy héten belül kétszer meg tudja ismételni azt a teljesítményét a soproni csapat. Sokat elárul a Polkowice múlt heti fellépése. Ha a Sopron védekezésben tudja a Galata elleni szintet hozni és a palánk alatt legalább a francia csapathoz hasonló fölényt ki tud alakítani, akkor lehet esély a sikerre. Sokat érne egy idegenbeli győzelem.

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: