U20-as Európa-bajnokság 2018, Sopron

Sandrine Gruda Tony Parker klubjához igazolt, Radocaj távozik francia csapatától

2017.10.20. 10:18 | Franciaország

Pénteken két érdekes bejelentés érkezett Franciaországból. Eldőlt, hogy Sandrine Gruda Lyonban folytatja pályafutását. Az újonc La Roche Vendée Basket pedig szerződést bontott Tamara Radocaj-jal.


Sandrine Gruda a 2006/2007-es évad óta nem szerepelt a francia élvonalban, akkor az USVO játékosa volt. Azóta bejárta Európa sztárcsapatait és némileg meglepetésként hatott idén, hogy az Euroliga rajtjáig nem kötelezte el magát sehova. A Lyon-hoz, amelyet nyáron vásárolt meg Tony Parker, december közepéig, azaz két hónapra írta alá. A sérült Djéné Diawara helyére érkezik a rutinos center.

 


Gruda legutóbb a Fenerbahce együttesében szerepelt, ahol az Euroligában az elmúlt évadban 12,4 pont és 6,6 lepattanó volt az átlaga. Nyáron kihagyta az Európa-bajnokságot, majd a WNBA szezon második felében a Los Angeles Sparks csapatát erősítette.


Tamara Radocaj távozik a La Roche Vendée Basket együttesétől. A Győrben két évet töltő szerb irányító a felkészülési időszak utolsó hetében szenvedett térdsérülést. Azóta sérülten vállalta a játékot, így a teljesítménye finoman szólva is elmaradt a legjobbjától. Négy forduló után 4,3 pont és 3,3 lepattanó átlaggal rendelkezik.


Nem véletlen, hogy változtak a keretek, miután egyik csapat sem kezdte jól az évadot. Négy forduló után a Lyon 1 győzelemmel és 3 vereséggel, míg a La Roche Vendée Basket 4 vereséggel rendelkezik.

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: