U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Az Európa Kupa 4. fordulója kezdődik szerdán

2017.10.31. 17:57 | Európa Kupa

Szerdán immár az Európa Kupa csoportkörének 4. fordulója veszi kezdetét. Mind az öt magyar csapat korábbi legyőzője ellen lép pályára a héten, de több esetben is lehet esély a visszavágásra.


Nem indult jól október elején az Európa Kupa, hiszen a csoportkör első fordulójában mindegyik magyar résztvevő vereséget szenvedett. A csoportmeccsek most a második körükhöz érkeznek, azaz jönnek a visszavágók, ahol az elmúlt hetek formáját látva több pályán is bízhatunk jó eredményben. Nézzük, hogy mi várható szerdán.


A heti Európa Kupa program szerdán 18 órától a PEAC-Pécs és a Keltern összecsapásával veszi kezdetét. A pécsiek Németországban nagy hátrányból felállva tették szorossá a végjátékot. Azóta a Keltern játszott egy jó félidőt a Carolo Basket ellen és megszorongatták a DVTK-t. Ahogy azt múlt héten a miskolci vendégszereplésük felvezetéseként is kiemeltük: egy rendkívüli kellemetlen stílusú gárdáról van szó, akik ellen nehéz játszani. Nincs a keretükben egy-egy kiemelkedő klasszis, viszont kilencen is 13 perc felett átlagolnak meccsenként és öten 7 pont felett. Ez az ellentéte a PEAC-nak, ahol pedig éppen a kulcsemberek kapnak lényegesen nagyobb terhelést. A pécsieknek elsősorban önbizalomszerzés szempontjából lehet fontos ez a találkozó. Az elmúlt hetekben hiába tudott rendre szoros eredményeket kialakítani a PEAC még lényegesen jobb játékerőt képviselő gárdák ellen is, a győzelem ezeken elmaradt. Egy sikerélmény sokat lendítene Gabriel Carrasco együttesén.

 


Az F-csoport másik mérkőzését szerdán 20 órától rendezik, melyen az Aluinvent DVTK a Carolo Basket vendége lesz. A két csapat miskolci meccséhez képest változás, hogy Renee Montgomery is csatlakozott a francia együtteshez. A nyitó fordulóban lejátszott találkozón a második negyed elején került 10 pontos hátrányba a DVTK. Onnan még egyszer sikerült fordítani, de ahogy az általában lenni szokott, a nagy felzárkózás annyit kivett a csapatból, hogy a végjátékot nyerték a franciák, akik azóta is veretlenek ebben a négyesben. A DVTK-ban benne van a lehetőség, hogy hasonlóan szoros találkozót kialakítson. Az első meccsen elsősorban a 20 eladott labda és az ezekből kapott 15 pont, illetve az elveszített lepattanócsata bosszulta meg magát. A franciáknak 15 támadólepatatnójuk volt azon az estén, amit egy ilyen szintű rivális könyörtelenül ki tud használni.


Szerdán 20 óra 30 perctől az olasz Passalacqua Ragusa vendége lesz az Atomerőmű KSC Szekszárd. A két csapat szekszárdi mérkőzésén magabiztos olasz siker született és azóta is veretlenül menetel a Ragusa. A ZTE elleni találkozót kihagyó Maja Erkic is útra kelt a társaival Olaszországba, ahol a magyar csapat szeretne az első meccsnél szorosabb eredményt kialakítani. Erre minden esély megvan, hiszen az elmúlt hetekben szépen összeállt a Szekszárd játéka és a heti kétmeccses ritmust is sikerült felvenni. A Ragusa egy rutinos alapcsapattal rendelkezik, amelyben Dearica Hamby, Astou Ndour és Jessica Kuster hármasa jelenleg extra szezont fut. Elsősorban az ő jó teljesítményüknek köszönhetőek a kiemelkedő eredményeik. Az első meccsen támadásban akadt meg a szekszárdi gépezet, 63 mezőnykísérletből 22 lett sikeres. Ugyanez a mutató az olaszoknál 47 kísérletből 26 sikeres vállalás volt


Szerdán még két magyar érdekeltségű találkozó lesz. Magyar idő szerint 13 óra 30 perctől az MBK Ruzomberok Bozóki Bettinával a soraiban az Enisey Krasznojarszk vendégeként szerepel. 19 órától pedig Rasheed Rita és az Energa Torun a Sepsiszentgyörggyel mérkőzik. A lengyel csapat nagy lépést tehet a továbbjutás felé.

 

BEHARANGOZÓNK a csütörtöki meccsekhez ITT olvasható


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: