Világbajnokság 2018

A bajnokság első hetei a statisztikák tükrében

2017.11.09. 11:07 | Magyar Bajnokság

A válogatott program miatti megszakítás lehetőséget biztosít arra, hogy összegezzük a 2017/2018-as évad eddigi történéseit. A csapatok eredményeit és a téli szünetig hátralévő meccseit már korábban összegyűjtöttük. Az alábbiakban az egyéni és a csapat-statisztikákból szemezgetünk.

 

Ahogy azt mindig ki kell emelni, a számok nem adnak teljes képet az erőviszonyokról, de egy kicsit segítenek eligazodni az évad eddigi teljesítményei között. Érdemes figyelembe venni, hogy a csapatok mindössze 5-7 lejátszott mérkőzéssel rendelkeznek a bajnokságban. Az összeállításunk alapjának a forrása ezúttal is a kosarsport.hu adatbázisa volt.


Kezdjük az egyéni statisztikákkal. A legfontosabb statisztikai mutatókat összesítő VAL-értéket tekintve a CMB Cargo UNI Győr két játékosa Krivacevic Tijana (27.5) és Nirra Fields (27.33) rendelkezik a legmagasabb átlaggal. Mögöttük a harmadik ezen a listán a PEAC-Pécs légiósa Sarah Imovbioh (25.67). A legmagasabb pontátlagot Fields tudhatja magáénak, 17.3 pontot átlagolt a győriek eddigi találkozóin. Mögötte a VBW CEKK Cegléd centere Chanel Mokango (15.33) és Krivacevic (15.17) tartoznak a legjobbak közé ebben a mutatóban.

 


Átlagban a legtöbb lepattanót Imovbioh szedte eddig, kereken 13-as átlaggal rendelkezik. Mögötte a második a PINKK Pécsi 424 centere Shelby Cheslek 11.57-es átlaggal. A harmadik pedig a Vasas Akadémia centere Jifimija Karakasevic 9.4-es átlaggal. A támadólepattanókat tekintve Imovbioh (5.17), a ZTE NKK-t erősítő Nadia Parker (3.67) és Cheslek (3.29) rendelkezik a legmagasabb átlagokkal. A védőlepattanók terén pedig Cheslek (8.29) és Imovbioh (7.83) mögött a BEAC Újbuda játékosa Barna Judit a harmadik 6.5-ös átlaggal.


A legtöbb gólpasszt a szezon első heteiben a VBW CEKK Cegléd irányítója Medgyessy Dóra osztotta ki, meccsenként átlagban 7.5-öt jegyeztek fel a neve mellé. Mögötte a PEAC-Pécs csapatából Sanja Mandic (5.33) és az Atomerőmű KSC Szekszárd együtteséből Teja Oblak (4.8) szerepel a listán. A legtöbb szerzett labdával rendelkező játékosok listáját a Vasas Akadémia csapatának tagjai uralják. Ezinne Kalu vezeti ezt a ranglistát, szám szerint 3.6-os az átlaga. Mögötte Böröndy Vivien (3.33) és Mandic (3.33) szerepelnek. Az eladott labdák terén Mandic (4.83) rendelkezik a legmagasabb átlaggal. Őt szorosan a PINKK Pécsi 424 együtteséből Alena Samburska (4.6) és a BEAC-Újbudából Süle Krisztina (4.17) követi.


A legtöbb blokkot Barnai és Karakasevic osztotta ki, mind a ketten 2-es átlaggal rendelkeznek. Mögöttük a harmadik a listán Határ Bernadett a Sopron Basket centere 1.67-es átlaggal. A legtöbb időt átlagban az MTK-Budapest irányítója Horváth Bernadett töltötte a pályán, meccsenként átlagban 33 percet.


Az egyéni statisztikák IDE KATTINTVA az MKOSZ adatbázisában böngészhetőek.

 


A csapat-statisztikák átlagait összesítő táblázatunk a lap alján megtekinthető. Ebből néhány érdekesebb adatot emeltünk ki. Ezt nézve a legtöbb pontot átlagban a Sopron Basket érte el eddig, szám szerint 87.9-et. A címvédőt a CMB Cargo UNI Győr (81.4) és az Atomerőmű KSC Szekszárd (80.2) követi.


A legtöbb triplát az Aluinvent DVTK átlagolja, meccsenként 7.2-t, ráadásul ezt 41%-os hatékonysággal, ami szintén a legmagasabb. A legtöbb büntetőt a ZTE NKK értékesíti mérkőzésenként, átlagban 18-at. A legjobb százalékkal is a ZTE értékesíti ezeket a lehetőséget, hiszen 84.4%-os átlaggal rendelkeznek.


Csapatszinten a legtöbb lepattanót a Sopron Basket gyűjti, 36.9-et mérkőzésenként. A legtöbb támadólepattanót a CMB Cargo UNI Győr (11.2), a legtöbb védőlepattanót pedig a Sopron Basket jegyzi, átlagban 27.6-ot. A legtöbb faultot eddig átlagban az Atomerőmű KSC Szekszárd ütötte be, mérkőzésenként 23.6-os átlaggal rendelkezik. A legtöbb faultot, átlagban 22-t a PINKK Pécsi 424 harcolta ki.


A legtöbb gólpasszal átlagban a Sopron Basket rendelkezik. Szám szerint 22.9-es mutatót láthatunk a címvédőnél. Átlagban a legtöbb eladott labdája (19.7) a BEAC-Újbudának, míg a legtöbb szerzett labdája (14.8) a Vasas Akadémiának van.

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: