Világbajnokság 2018

A magyarok számára is kezdődnek az egyetemi küzdelmek az USA-ban

2017.11.10. 21:40 | NCAA Női kosárlabda

Kezdődnek az Egyesült Államokban az egyetemi női kosaras küzdelmek. A végső győzelemre esélyes együttesekről ITT írtunk. Most nézzük meg, hogy ebben az összetett versenyrendszerben hol szurkolhatunk magyar játékosoknak.


A legnagyobb figyelem a kiemelt magyar kötődéssel rendelkező Duquesne szereplését övezi itthon. Idén az elmúlt évadot kihagyó Kuttor Enikő szereplését figyelhetjük. Aho Nina sérülés miatt redshirt listán van, ezért ebben a szezonban nem láthatjuk. Nem Aho az egyetlen, aki ebben a cipőben jár a tengerentúli magyar különítményből. Szörényi Laurának (University of Missouri–St. Louis) elszakadt a keresztszalagja október 21-én egy edzésen, így szintén nem léphet pályára idén.

 


A University of Texas at San Antonio hallgatója Tóth Tímea, aki a második évét kezdi az Egyesült Államokban. A csapatához új vezetőedző érkezett és egy felkészülési meccset vívtak is, ahol 18 percet töltött a pályán, mely idő alatt 6 pont, 4 lepattanó és 2 gólpassz került a neve mellé.


A University of South Florida egyetemén tanuló Nagy Dorottya szintén sérüléssel bajlódik. A csapatnál a kulcsjátékosok közül egyedül Ariadna Pujol végzett, míg a tavalyi kezdőből négyen is visszatértek. Ennek megfelelően lehet esély a tavalyi nagyszerű szereplés megismétlésére.


Kaposi Pálma a University of Minnesota hallgatójaként szintén a második évét kezdi. Tavaly nagyon fiatal csapattal szerepeltek, így idén nagyobbak a várakozások. A Szekszárdon és Pécsett is megforduló kézdivásárhelyi Lénárt Paula pedig egy előkészítő év után a Dartmouth Egyetem csapatában szerepelhet.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: