Világbajnokság 2018

Bemutatkoznak a magyar válogatott EB-selejtezőbeli ellenfelei: Albánia

2017.11.10. 21:25 | Európa

November 11-én, szombaton kezdetét veszi a 2019-es női kosárlabda Európa-bajnokság selejtezősorozata. Felvezető összeállításainkban bemutatjuk a magyar válogatott csoportellenfeleit. A harmadik részben Albániával ismerkedhetünk meg.


Az albán válogatottról viszonylag kevés információ áll rendelkezésre. A 2000-es években akadt egy jobb időszakuk a régi versenyrendszerben az egykori „C-divízióban”, többször érmet is tudtak nyerni azon a szinten. Azóta keresik a helyüket. A legutóbbi Eb-selejtező sorozatban Montenegróval, Olaszországgal és Nagy-Britanniával szerepeltek egy négyesben. Meccset nem tudtak nyerni. Ráadásul mindössze 44 pontot szereztek átlagban a hat találkozón, ami a második legkevesebb volt a sorozatban. Emellett a harmadik legkevesebb lepattanót szedték le a játékosaik, így nem bizonyultak versenyképesnek. A negyedik kalapból a leginkább verhető ellenfélnek tekinthetőek jelenleg is.

 


Az albán kapitány Viron Toska az elmúlt héten több helyi lapnak nyilatkozott. Ezekben a beszélgetésekben elmondta, hogy elsősorban a nemzetközi tapasztalatszerzés a céljuk. Szeretné, hogy a játékosok hasznos mérkőzéseket vívjanak az európai élmezőnybe tartozó három ellenfelük ellen. Több rutinos albán kosárlabdázó a legutóbbi selejtezősorozat végén elköszönt a válogatottól, viszont érkeznek a fiataljaik. Egy helyi lap két olyan 2001-es születésű tehetséget emelt ki Bernarda Rreshpjen és Silvi Sinanin személyében, akik most kerültek be a felnőtt válogatottjuk bő keretébe. Tőlük kifejezetten sokat várnak. Nagy kérdés, hogy már az őszi meccseken kapnak-e lehetőséget.


Érdekesség, hogy nem ment zökkenőmentesen az albánoknál a felkészülés kezdete. Az ottani sportlap írta meg, hogy három játékos nem jelent a csapatnál és erről nem is értesítették a szövetségi kapitányt. Velük szemben fegyelmi eljárás indult. Míg két évvel ezelőtt a negyedik kalapból Izland egy kifejezetten veszélyes ellenfélnek számított, mely később igazolta is ezt válogatottunk legyőzésével, Albánia ezen a szinten nem tart. Ők még a nemzetközi rutinszerzés elején járnak.

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: