Világbajnokság 2018

Így kezdték az Eb-selejtezőket a magyarországi légiósok

2017.11.12. 16:56 | Európa

Szombaton megkezdődött a 2019-es női kosárlabda Európa-bajnokság selejtezősorozata. Nézzük, hogy a hazánkban szereplő játékosok és a klubjainknál dolgozó szakemberek számára mit hozott az első játéknap.

 

Fotó: FIBA

Fotó: FIBA


A cseh válogatottat korábbi szövetségi kapitányunk, az Aluinvent DVTK-t irányító Stefan Svitek készíti fel. A keretükben Tereza Peckova, illetve Kamila Stepanova személyében hazánkban szereplő játékosok is bizonyíthatnak. A csehek 89-56-os győzelmet arattak Németországban. A találkozó 25 percen át volt szoros. A harmadik negyed végére nőtt 10 pont fölé a cseh előny, míg a 25-4-es záró szakasz minden lényeges kérdést eldöntött. Az Aluinvent DVTK játékosa Tereza Peckova 19 perc alatt 10 pontot ért el. A CMB Cargo UNI Győr centere Kamila Stepanova pedig 4 és fél percet töltött a pályán, mely idő alatt 2 ponttal zárt.

 

 

Fotó: FIBA

Fotó: FIBA


A szlovén válogatottban szintén két hazánkban játszó játékos teljesítményét figyelhettük. Szlovénia Romániában aratott 80-59-es győzelmet. Az első negyed végén még 7 ponttal a románok vezettek, de a félidőre 10 egységnyi előnyt épített fel a szlovén csapat. A 26-9-es harmadik negyed pedig el is döntötte a meccset. Teja Oblak az Atomerőmű KSC Szekszárd irányítója 24 és fél perc alatt 8 ponttal, 3 lepattanóval és 2 gólpasszal zárt. A PINKK Pécsi 424 játékosa Tina Jakovina 13 percet töltött a pályán. Ki kell emelni a találkozóról a 26 pontos Eva Lisec teljesítményét.

 

Fotó: FIBA

Fotó: FIBA


Montenegró válogatottját a Sopron Basket vezetőedzője Robeto Iniguez irányítja. A spanyol szakember a csapatával 84-62-es győzelmet aratott a mindenkire veszélyes izlandi válogatott otthonában. A montenegrói gárda az első negyedben 9 pontos előnyt alakított ki. Ezt követően sokáig jól tartotta a lépést Izland és végül az utolsó 12-14 percben alakult ki nagyobb különbség. Jelena Dubljevic 30 ponttal vezette győzelemre a montenegrói együttest.

 

Fotó: FIBA

Fotó: FIBA

 

Az ukrán válogatottban Olena Samburska szerepel, aki a PINKK Pécsi 424 együttesében kezdte a szezont. Az ukránok a negyedik negyedben mutatott pontos játékukkal 72-58-as győzelmet arattak Hollandiában. Samburska közel 24 percet töltött a pályán, 5 pont, 2 lepattanó és 2 gólpassz került a neve mellé.

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: