U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

89 pontos győzelem Albánia ellen

2017.11.15. 22:38 | Magyar válogatott

A magyar válogatott 137-48-as győzelmet aratott Albánia ellen a 2019-es Európa-bajnokság selejtezőjének 2. fordulójában. Válogatottunk ezzel második sikerét ünnepelhette, így önbizalommal telve várhatja a két februári hazai kulcsmeccset Oroszország és Litvánia ellen.

 

Fotó: FIBA

Fotó: FIBA


Jól indult a mérkőzés, Cyesha Goree, Krivacevic Tijana és Simon Zsófia pontjaival 9-0-ra lépett el az első percekben a magyar válogatott. Ezt követően ugyan 13-6-ra visszajöttek az albánok, de az első szakasz végére 27-11-re sikerült elszakadni. Óriási tudáskülönbség mutatkozott a két gárda között, sebességben, szerkezetben nagy fölényben volt csapatunk. A 11 gólpassz és az 5 szerzett labda egy negyed alatt önmagáért beszélt.


A játék képe a második szakaszban sem változott. A szakmai stáb már az első félidőben a keret minden tagjának lehetőséget biztosított és mindenki szerzett is pontot. A vendégeknek 44-17 után jó távoli dobásokkal akadt egy 8-2-es sorozatuk. Ezt követően azonban a védekezését meg tovább erősítve 22-1-es szériát mutatott be a nagyszünetig válogatottunk.

 


A félidőt Studer Ágnes bravúros dudaszós triplája zárta, mely már a 11. pontja volt. Mellette Zele Dorina is 11 egységnél járt. A statisztikát nézve ki kell még emelni, hogy 31-15-re vezettünk a lepattanócsatában és már 10 szerzett labdánál jártak a mieink.


A 66-26-ról induló harmadik etapban is hasonlóan magas koncentrációval folytatta a játékot Székely Norbert együttese. Ez mindenképpen dicséretes, hogy nem esett vissza a figyelem a biztos siker tudatában sem. A harmadik szakaszban Szabó Fanni volt legeredményesebb, egymaga 7 pontot szerzett. Ki kell emelni azonban, hogy továbbra is 60% felett alakult a mezőnymutató csapatszinten.


Az utolsó 10 percnek 94-38-ról vágtak neki a felek. A 100 pontot végül Határ Bernadett duplájával lépte át válogatottunk. Ez a szakasz Határnak sikerült a legjobban, hiszen ebben a 10 percben 11 pontot és 3 lepattanót ért el. Az utolsó percekben már csak az lehetett a tét, hogy nagyobb pontkülönbséggel nyerjen válogatottunk, mint Oroszország Tiranában. Ez is sikerült, így elmondható, hogy igazi profikhoz méltóan végig küzdve 137-48-as sikert arattak a mieink.

 

A közönség vastapsa mellett joggal ünnepelhetett a magyar csapat. A litvániai siker megadta az esélyét a sikeres kvalifikációnak. Ez az este pedig jó felhozó meccs volt az oroszok és a litvánok elleni hazai találkozókhoz, melyek februárban szintén Miskolcon lesznek.

 

A csoport másik mérkőzésén Oroszország 64-62-re győzte le Litvániát.

 

Eredmény

Magyarország - Albánia 137-48 (27-11, 39-15, 28-12, 43-10)

 

Statisztika

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: