Világbajnokság 2018

Eladó a New York Liberty

2017.11.16. 10:55 | WNBA

A New York Liberty együttesét birtokló Madison Square Garden Company, illetve annak feje az ismert üzletember James Dolan bejelentette, hogy a cégcsoport a női kosárlabda csapatától megválik.


Egy korszak zárult le ezzel a bejelentéssel, hiszen James Dolan az utolsó olyan klubtulajdonos a WNBA-ben, aki a liga 1996-os alapítása óta megszakítás nélkül szerepet vállalt a női szakágban. Isiah Thomas klubelnök az AP összeállításában úgy fogalmazott, hogy szigorúan gazdasági döntés született. A cégcsoport más tevékenységeinek fejlesztéseire összpontosít a jövőben. A profi sportban a New York Knicks férfi kosárlabda együttesét és a New York Rangers jégkorongcsapatát megtartják.

 


Amennyiben a New York Liberty-t nem egy NBA klubot működtető gazdasági társaság vásárolja meg, úgy kilencre emelkedhet a „független tulajdonosok” száma a ligában. Ebben az esetben ugyanis a 12-es mezőnyben már csak az Indiana, a Phoenix és a Minnesota lenne olyan klub, melynek tulajdonosa a helyi NBA csapatot is működtető vállalkozás. A liga 1996-os indulásánál az akkori nyolc gárda mögött kivétel nélkül NBA csapatok tulajdonosai álltak. Sokáig az volt a cél, hogy együtt haladjon a két szakág. Azóta azonban bebizonyosodott, hogy ennek gazdasági realitása nincs.


A New York Liberty a liga 21 éves történetében 15 alkalommal jutott be a rájátszásba, de bajnoki címet egyszer sem nyertek. Egyelőre nem tudni, hogy ki lehet az új tulajdonosa a klubnak. Ennek megfelelően az is nagy kérdés, hogy marad-e New Yorkban az együttes. A női kosárlabda egy fontos piacáról van szó. A Liberty az elmúlt három évben az átlagnézőszámot tekintve 8%-os emelkedést tudott bemutatni és idén 9889 fős átlaggal zárt. Ez a negyedik legmagasabb lett a 2017-es szezonban.

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: