U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

A szervezői visszatekintés az U16-os Bajnokok Tornájára

Szerdán zárult Sopronban a 2017-es U16-os Bajnokok Tornája. Az eseményt lapunk nagy terjedelemben követte, dedikált aloldalunk ITT érhető el. Az alábbiakban a szervezők hivatalos visszatekintése olvasható.

 

Forrás: Soproni Darazsak Akadémia Sajtóanyag

 

A Soproni Darazsak Akadémia hatodik alkalommal rendezte meg az U16-os leány korosztály számára kiírt Bajnokok Tornáját, melyen a rendező mellett hét nemzet bajnokai - Csata DSE, Nevskaya Sport School (orosz), Basket Slovanka (cseh), Snatt's Femeni Sant Adria (spanyol), BS Riga (lett), Umana Reyer Venezia (olasz), ZKK Cinkarna Celje (szlovén) - szálltak harcba az első helyért.

 

Fotó: Pados Noel

Fotó: Pados Noel

 

Az elmúlt évek során Európa szerte komoly rangot vívott ki magának a színvonalas rendezvény, melyen sok olyan tehetséges játékos is feltűnt, akik már a felnőttek között, nemzetközi színtéren is letették névjegyüket. Idén újabb szintet léptek a szervezők azzal, hogy több év kitartó munkájának köszönhetően a neves kosaras nemzet bajnokát, a spanyol Sant Adria-t is Sopronba csábították. A csoport küzdelmek során utóbbi igazolta is hírét. A szokatlan, rendkívül dinamikus, sok labda nélküli mozgásra, egész pályás letámadásra, átadásokra épülő játékuk megoldhatatlan feladatot jelentett az ellenfeleiknek. Az elődöntőbe végül a BS Riga együttesét vitték magukkal. A másik ágon a Csata DSE lépett tovább veretlenül, szintén magabiztos játékkal. A magyar bajnok mellett a cseh Basket Slovanka jutott tovább, míg a jó szerkezetű, ám a csehektől egy izgalmas, magas színvonalú találkozón vereséget szenvedett orosz Nevskaya az alsó ágra kényszerült. Ott nem is okozott gondot számukra az 5. hely begyűjtése a rendező soproniak előtt. A 7. helyre pedig a fiatalabb játékosokat felvonultató Celje futott be, megelőzve az olasz Velencét.

 

Fotó: Pados Noel

Fotó: Pados Noel

 

Az elődöntőben mind a Csata, mind a Sant Adria folytatta magabiztos menetelését, igaz utóbbit egy félidőn keresztül tartani tudott a cseh bajnok. A szünet után azonban már nem bírták az iramot, és végül nemcsak a döntőről, de még a dobogóról is lecsúsztak, miután a bronzmérkőzésen a lett Riga masszív, fizikumra épülő játékával megérdemelt győzelmet aratott.

 

Fotó: Pados Noel

Fotó: Pados Noel

 

A finálé magas színvonalat és óriási küzdelmet hozott! Végig fej-fej mellett haladt a két gárda. A Csata jól szervezett, taktikus játékkal le tudta fékezni a spanyol gyorsvonatot, és jobbára megoldották a labda átvitelét is a letámadás ellen. Így pedig 5-5 elleni játékra kényszerítették a Sant Adriát. A hajrában egy büntető döntött Tursics Krisztián csapata javára, a Csata megérdemelten védte meg címét.

 

Fotó: Pados Noel

Fotó: Pados Noel

 

A Torna Legjobb Játékosa (MVP) az orosz Anna Ionova lett, aki a legtöbb lepattanót is begyűjtötte. A Gólkirálynőnek járó serleget a Csata fiatalja, Várszegi Réka emelhette a magasba. Utóbbi az All-Star öt tagjai közé is bekerült: Ance Zeidaka (BS Riga), Laia Lamana Llobera (Snatt's Femeni Sant Adria), Monika Fucikova (Basket Slovanka), Várszegi Réka (Csata DSE), Anna Ionova (Nevskaya Sport School).

 

Fotó: Pados Noel

Fotó: Pados Noel

 

Fotó: Pados Noel

Fotó: Pados Noel

 

Fotó: Pados Noel

Fotó: Pados Noel

 

A tornáról - melynek döntő mérkőzéséről élő streamet továbbítottak - egy összefoglalót is készítettek a szervezők, illetve a Soproni Darazsak Akadémia elnöke, Czukorné Hollós Anna is a rendezők kamerája elé állt.

 

Eredmények, statisztikák, fotók:

http://www.sopronidarazsak.com/programok/u16-girls-champions-cup/vi-u16-girls-champions-cup/

 

Videós összefoglaló

 

 

Riport Czukorné Hollós Annával

 

 

Döntő felvétele

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: