Világbajnokság 2018

Klasszikus csatába indul a Sopron

2017.12.06. 12:27 | EuroLiga

Szerdán 20 órától a Sopron Basket a Bourges vendége lesz a női kosárlabda Euroligában. A mérkőzéshez a szerkesztőségi beharangozónk ITT olvasható. Az alábbiakban a soproni klub felvezetője következik, mely tartalmaz egy videós interjút Weninger Virággal is.

 

Forrás: Sopron Basket Sajtóközlemény

 

Szerdán 20 órakor francia földön vár ránk egy újabb nehéz feladat. A Bourges otthonában bárkit képes legyőzni, még ha az idei eredményeik egyelőre nem is olyan acélosak.

 

Az Euroliga mezőnyének két legnagyobb múlttal rendelkező tagja találkozik egymással szerdán. Először az 1999/2000-es szezonban mérkőztünk meg a francia kosárlabda ikonjával. Mindkét fél egy-egy győzelmet aratott. Azóta is kiegyensúlyozott a rivalizálás. 16 mérkőzésen nyolc alkalommal mi, nyolcszor pedig ellenfelünk diadalmaskodott. A hazai pálya döntőnek bizonyult a párharc során. Csupán egyszer tudtuk idegenben meglepni a Bourges gárdáját, az akkor az első komoly lépés volt a FINAL4-ba jutás útján. 1025 dobott pont mellett 1132-t kaptunk. Ami az idei évadot illeti. Mi 4 győzelem és 2 vereség mellett a csoport 3., míg vendéglátónk 1 győzelem és 5 vereséggel a 7. helyet foglalják el. Ez azonban csalóka, minden vereségüket ugyanis csak minimális különbséggel veszítették el. Talán csak egy kis szerencsére lenne szükségük. Remélhetőleg ez nem szerdán éri utol őket.

 

 

A mindig széles rotációval dolgozó francia klub a nyáron alapos vérfrissítésen esett át, és hozzánk hasonlóan a rutinos játékosok mellett sok tehetséges fiatallal dolgoznak. Az eredményeik azt mutatják, hogy ez a kihívásokkal teli, nemes feladat cseppet sem egyszerű. Időre és türelemre van szükség, melyet mi is meg tudunk erősíteni.

 

A vezetőedzői posztot a Basket Landes trénere, Olivier Lafargue vette át, aki új feladatokat keresve 13 év után távozott előző klubjától. Egy nagyon jó kis keretet raktak neki össze, mely nagy célokra hivatott. Kilenc játékost rotálnak, akik közel 20 percet töltenek átlagban a pályán. Nem kevesebb, mint 5 játékosuk tagja a francia nemzeti csapatnak. Soraik között tudhatják többek között a két legnagyobb gall ígéretet, Marine Johannés-t és Alexia Chartereau-t. A 32 éves Elodie Godin rutinja sokat jelenthet a palánkok alatt, ahogy a kanadai igazolás, Katherine Plouffe is. A francia vonalnál maradva mindenképpen meg kell említeni a 189 centiméteres magasembert, Diandra Thatchouang-ot, a külső posztokon a Lille-től megszerzett ponterős, még mindig csak 23 éves Valeriane Ayayi, illetve a jókezű Sarah Michel-t. Utóbbi a BLMA színeiben már tavaly is jó szezont zárt az Euroligában. Kristen Brooke Sharp a maga 36 évével főleg a rutint képviseli, ellentétben a 27 éves irányítóval, Cristina Ouvina-al, aki szintén egy kosaras nemzet, a spanyol szülötte.

A találkozó, melyet a FIBA-nál a Nap Mérkőzésének választottak, 20 órakor veszi kezdetét Bourgesban. Nyomon követhető élő videókép formájában a Youtube-on, és klubunk Facebook oldalán is. Aki szeretné szurkolóinkkal közösen követni a mérkőzés alakulását, azok megtehetik az Aréna melletti City Coffee Lounge-ban.

 

A kedd reggeli elutazás előtt Weninger Virágot kérdeztük a várakozásairól.

 

 

ÉLŐ VIDEÓ

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: