U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Bemutatták az amerikai válogatott bő keretét a 2017-20-as periódusra

2017.12.14. 22:40 | Amerikai válogatott

Az USA Basketball a hivatalos honlapján mutatta be az Egyesült Államok női kosárlabda válogatottjának 29 fős bő keretét, melynek tagjaira a 2017-2020-as időszak világversenyein számítanak.


Ilyen nagy létszámú bő keret esetében nagy meglepetésről nem számolhatunk be. A 2016-os Riói Olimpián aranyérmes gárdából az azóta már visszavonult Tamika Catchings-t leszámítva minden játékosra számít a szakmai stáb. Ez azt jelenti, hogy még a legrutinosabbak, azaz Sue Bird, Diana Taurasi, Seimone Augustus vagy éppen Lindsay Whalen neve is szerepel a keretben.

 


Az egyetlen igazán nagy hiányzó Candace Parker, akit igencsak vitatott körülmények között hagyott ki a 2016-os olimpiai utazó csapatból Geno Auriemma. Az USA Basketball közleménye arra nem tesz utalást, hogy Parker-t ezúttal hívták csak nem vállalta vagy pedig egyáltalán nem számítottak már a szolgálataira.


Természetesen feltörekvő fiatalok is helyet kaptak. A 29 fős keretből Napheesa Collier, Asia Durr, Kelsey Mitchell, Katie Lou Samuelson és A’ja Wilson még egyetemista. Mind az öt játékos előtt kiemelkedő karrier áll, így nem véletlen a korai bizalom a szakmai stáb részéről.


Dawn Sately az egyik legnagyobb kihívásnak az összetartások megszervezését tartja, hiszen játékosainak rengeteg kötelezettsége van. Az európai válogatott szünet idejére, február 9. és 11. között hirdette meg az első edzőtábort. Emellett a keret vélhetően a WNBA 2018-as szezonjának rajtja előtt is találkozik. A cél egyértelmű: a 2018-as Világbajnokságot szeretnék megnyerni és ezzel automatikusan kvótát szerezni a 2020-as Olimpiára.


Az amerikai válogatott bő kerete: Seimone Augustus (Minnesota Lynx); Sue Bird (Seattle Storm); Tina Charles (New York Liberty); Layshia Clarendon (Atlanta Dream); Napheesa Collier (Connecticut); Elena Delle Donne (Washington Mystics); Skylar Diggins-Smith (Dallas Wings); Stefanie Dolson (Chicago Sky); Asia Durr (Louisville); Sylvia Fowles (Minnesota Lynx); Brittney Griner (Phoenix Mercury); Tiffany Hayes (Atlanta Dream); Jantel Lavender (Los Angeles Sparks); Jewell Loyd (Seattle Storm); Kayla McBride (Las Vegas Aces); Angel McCoughtry (Atlanta Dream); Kelsey Mitchell (Ohio State); Maya Moore (Minnesota Lynx); Chiney Ogwumike (Connecticut Sun); Nneka Ogwumike (Los Angeles Sparks); Kelsey Plum (Las Vegas Aces); Katie Lou Samuelson (Connecticut); Odyssey Sims (Los Angeles Sparks); Breanna Stewart (Seattle Storm); Diana Taurasi (Phoenix Mercury); Morgan Tuck (Connecticut Sun); Lindsay Whalen (Minnesota Lynx); Courtney Williams (Connecticut Sun); A’ja Wilson (South Carolina).

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: