U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

A WNBA bajnoka szerződést hosszabbított vezetőedzőjével

2017.12.28. 18:44 | WNBA

A Minnesota Lynx a hivatalos honlapján jelentette be, hogy Cheryl Reeve vezetőedzővel szerződést hosszabbított a klub. A kiváló edző a General Manager pozícióját is betölti.


Cheryl Reeve 2010 óta irányítja a Minnesota Lynx együttesét és a vezetésével teljesített nyolc szezon alatt négy bajnoki címet nyert a klub. A szerződéshosszabbítása formalitás volt. A bejelentés igazán érdekes része, hogy Reeve 2018-tól a General Manager pozícióját is betölti. Az eddigi GM Roger Griffith a cégcsoport más területein fog dolgozni. Azt nem szabad elfelejteni, hogy a Minnesota Lynx egy olyan óriásklub része, mely a Minnesota Timberwolves NBA csapatát, illetve az Iowa Wolves NBA G-League alakulatát is működteti.

 


A StarTribune összeállítása kiemeli, hogy a feladatok megosztása terén nagy változások nem lesznek. Eddig is Reeve volt a női csapat első számú vezetője, figyelte a piacot és tárgyalt a játékosokkal. Az edzőnő irányította a Draft-ra való felkészülést és nála futottak össze az azonnali döntést igénylő problémák is. Reeve a hatodik olyan edző lesz, aki a GM pozícióját is betölti. Mellette ilyen rendszerben dolgozik Amber Stocks (Chicago), Curt Miller (Connecticut), Pokey Chatman (Indiana), Bill Laimbeer (Las Vegas) és Mike Thibault (Washington) is a jelenlegi mezőnyben.

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: