U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Székesfehérváron edzőtáborozott a felnőtt válogatott

2017.12.29. 23:43 | Magyar válogatott

A két ünnep között Székesfehérváron rövid összetartáson vett részt a felnőtt válogatott.

 


A magyar válogatott Oroszországgal, Litvániával és Albániával szerepel egy csoportban a 2019-es Európa-bajnokság selejtezőjében. Kiválóan kezdte ősszel a sorozatot Székely Norbert együttese. Előbb Litvániában sikerült bravúrgyőzelmet szerezni, majd hazai pályán a közönség maximális kiszolgálása mellett 137-48-as sikerrel érvényesítette a papírformát Albánia ellen a magyar együttes.

 


A selejtezőből a nyolc csoport-győztes és a hat legjobb második vívja ki a részvételi jogot a Lettország és Szerbia által közösen rendezett kontinenstornára. Ezek a szép őszi eredmények azt jelentik, hogy februárban hazai környezetben akár bebiztosíthatja a kvalifikációt nemzeti csapatunk. Ez nem lesz egyszerű feladat, hiszen előbb február 10-én Oroszország, majd 14-én Litvánia ellen lép pályára Miskolcon a válogatott.


Hasonlóan a novemberi időszakhoz, a februári Eb-selejtezők előtt sem kínál sok lehetőséget a versenynaptár a közös munkára. Gyakorlatilag négy-öt nap áll majd rendelkezésre az európai válogatottak számára az edzésekre. Nem véletlen, hogy több nemzetnél is tartottak, vagy éppen tartanak még a hétvégén is kisebb összetartásokat. Elsősorban a taktikai elemek gyakorlására és az ellenfelek játékának feltérképezésére, elemzésre kínál lehetőséget a válogatott számára ez a pár nap.


„Februárban játszunk az oroszokkal és a litvánokkal hazai pályán. Azt megelőzően lesz öt napunk, amikor erre a két mérkőzésre készülni tudunk.” – kezdte nyilatkozatát az M4 Sport hírműsorában Székely Norbert szövetségi kapitány. „A realitás nem feltétlenül azt jelenti, hogy ebből a nagyon nehéz csoportból ott lesz a magyar válogatott az Európa-bajnokságon, de kell építenünk a jövőt, kell építenünk a jelent. Mind a kettőben úgy érzem, hogy előre léptünk az elmúlt időben. Az eredményeket azt gondolom, hogy nem kell magyarázni. Kettőből két mérkőzést nyertünk az Európa-bajnoki selejtezőben. Meglátjuk azt, hogy februárban hogy lesz. Ez a csapat nem lesz veretlen az idők végezetéig, az biztos. Ettől függetlenül nagyon örülünk annak, ami eddig történt és gőzerővel készülünk arra, ami lesz.”Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: