U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Lezárult az alapszakasz Ausztráliában

2018.01.01. 17:09 | Ausztrália

December utolsó hétvégéjén lezárult az ausztrál profi liga, a WNBL alapszakasza. Szerdán már kezdődik a rájátszás, mely során a négy legjobb küzdhet a bajnoki címért.


Az alapszakasz végeredménye

 


Ahogy fenti táblázat is mutatja, a WNBL alapszakaszát a Perth Lynx nyerte összességében nagy fölénnyel. Ausztráliában minden a 14 meccses győzelmi sorozatukról szólt, mellyel már két héttel ezelőtt bebiztosították az alapszakasz győzelmet. Még az is belefért, hogy az utolsó két meccsüket elveszítették. A sikereik alapját két amerikai légiós, Sami Whitcomb és Courtney Williams remek egyéni teljesítménye adja. Mind a ketten ott vannak az öt legjobb játékos között a szerzett pontok és a szerzett labdák számában is.


A második helyre futott be a címvédő Sydney Uni Flames, akik nagy hajrával az utolsó két meccsüket megnyerve előzték meg a Townsville Fire gárdáját. Ez elődöntős pályaelőnyt ért számukra. A Sydney keretében szintén két amerikai légiós remekel Asia Taylor és Jennifer Hamson személyében. Ugyanakkor ez egy kifejezetten rutinos csapat, ahol ott van Belinda Snell és Katie-Rae Ebzery hazai húzójátékosként.

 


Az alapszakasz harmadik helyezettje a Townsville Fire. A keretüknek Suzy Batkovic mellett az elmúlt évadot Sopronban töltő Cayla George a sztárja. Kiváló számai vannak, 13.6 ponttal és 9.6 lepattanóval közel dupla-duplát átlagol George. Nagy csalódásként élték meg, hogy lemaradtak a második helyről és így a címvédő ellen pályahátrányból elődöntőzhetnek. Azt azonban figyelembe kell venni, hogy az egész szezonjukat ez a kettőség jellemezte. Kiváló teljesítmények után rendszerint jött egy-egy gyenge meccs. Az utolsó fordulóban két mérkőzésük is volt. Hiába verték a Perth Lynx-t, ha azt megelőzően a Sydney-től kikaptak.


A rájátszás negyedik tagja a Melbourne Boomers lesz. Velük kapcsolatban mindenhol Liz Cambage teljesítményéről olvashatunk, aki egészen brutális 23.7 pont, 10.4 lepattanó átlaggal zárta a csoportkört. Itt is találunk magyar érdekeltséget Louella Tomlinson személyében. Tomlinson-t sérülés is hátráltatta a szezonban. Végül 4.8 pont, 3.8 lepattanó átlaggal fejezte be az alapszakaszt.


Az idei évadban új lebonyolítás debütál Ausztráliában. Az alapszakasz első körében az első negyedikkel, míg a második a harmadikkal vív elődöntő párharcot. Az egyik fél második győzelméig tartó párharcok 1-2-es rendszerben zajlanak. Az első meccseket rendezik az alacsonyabban rangsorolt csapatok. A második és szükség esetén a harmadik találkozókra kerül sor a magasabban rangsorolt együttesek otthonában.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: