U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Kezdődik a rájátszás a junioroknál

2018.01.06. 09:58 | Utánpótlás hírek

Szombaton kezdetét veszi a rájátszás a Nemzeti Leány Junior Bajnokságban.


Úgy indul a rájátszás a junioroknál, hogy az alapszakaszban a pályán elért eredményeket több esetben is felülvizsgálták és módosították, ami némileg átrendezte a csoportok végeredményét. Erről részletesen ITT írtunk. Nekünk elsősorban az eredmények közlése a feladatunk, nem tisztünk kommentálni sem a szabályt, sem az azt követő helyzetet. Nyilván mindenkinek, aki a sportágban dolgozik erről pro és kontra megvan a véleménye.

 


Térjünk vissza a rájátszáshoz, ahol három csoportban zajlanak majd a küzdelmek. Az alapszakasz „Kiemelt csoportjainak” első négy-négy helyezettjei alkotják a rájátszás „Piros csoportját”. Ezek a gárdák a BEAC-Újbuda KA/A, a Csata DSE, a Kecskeméti KC, a Dávid Kornél KA, a Vasas Akadémia/A, a DVTK Akadémia, a PEAC - Kosárlabda Akadémia Pécs és a Széchenyi KA.


A „Piros csoportban” minden gárdára nyolc mérkőzés vár. Ezen felül a csapatok az alapszakasz egymás elleni mérkőzéseinek eredményeit magukkal viszik a rájátszásba, így alakul majd ki a csoport végeredménye. A „Piros csoport” első hat helyezettje alanyi jogon résztvevője lesz a márciusi nyolcas döntőnek.


A „Fehér” és a „Zöld” csoportot az alapszakasz „Kiemelt” csoportjainak 5. helyezettjei, illetve a „Regionális” csoportok képviselői alkotják. A „Fehér csoportban” szerepel az MTK Budapest, a Szolnoki MÁV SE és Zalaegerszegi KTE. A „Zöld csoportban” pedig a Debreceni KA, a Török Flóris - Törekvés SE és a Soproni Darazsak Akadémia csapatát láthatjuk.


A rájátszásban körmérkőzéssel döntik el a helyezéseket a csoportokon belül. A „Fehér” és a „Zöld” csoportok első helyezettjei a „Piros csoport” 7. és 8. helyezettjével mérkőznek a keresztjátékban a nyolcas döntőbe kerülésért.


Az eredmények az MKOSZ vonatkozó aloldalán is nyomon követhetőek.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: