U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Megérkezett Bourges-ba Laia Palau

2018.01.06. 19:54 | Franciaország

Az idei téli átigazolási szezon egyik váratlan, de a női kosárlabda kedvelőinek talán legfontosabb nemzetközi bejelentése volt, hogy fél szezonra visszatér az európai élmezőnybe a spanyolok klasszis irányítója Laia Palau. A Bourges szombat délutánra szervezett sajtóeseményt, melyen bemutatták Palau-t.

 

Fotó: tangobourgesbasket.com

Fotó: tangobourgesbasket.com


Laia Palau nem idegenként érkezik Bourges-ba, hiszen 2004 és 2006 között két szezont már eltöltött a francia élcsapatnál. Azok volt az első légiós évei, a megszűnő Barcelonától igazolt Franciaországba. „A kör bezárult… Éppen erről beszélgettünk, különös érzés most itt ülni. Különösen Elodie-val, aki pedig a szezon elején tért vissza. Akkor 18 éves volt, mindenhova együtt jártunk abban az időben és most újra itt vagyunk. Bourges mindig ott lesz a szívemben, pedig sok helyen megfordultam, mert már öreg vagyok.” – jegyezte meg mosolyogva Palau a sajtótájékoztatón, majd hosszasan méltatta az egész bourges-i közeget.

 


„Számomra Bourges egy nagyszerű időszak volt. Olyan nagy játékosokkal szerepelhettem együtt, mint például Celine Dumerc vagy Anete Jekabsone és természetesen edzőként Pierre Vincent. Barcelonából érkeztem és először nehéz volt egy olyan nagyvárosból Bourges-ba költözni. Aztán megismerkedtem a csarnokkal, a szurkolókkal… Azt éreztem, hogy az egész város mögöttünk áll. A Barca játékosa voltam, de senki nem jött ki a meccseinkre. Itt viszont igazi kosárlabdázónak érezhettem magam. Pályafutásom során először. Itt tettem meg az első lépéseket a profivá válás útján és most ugyanitt ülünk.” – jelentette ki Palau, aki a sérült Cristina Ouviña helyére érkezik. Az Euroligában 5/5-ös mutatóval áll a Bourges és rájátszásba kerülésért küzd. Az elsődleges feladat tavaszra azonban a bajnoki cím visszahódítása.


„Elodie hívott és mondta Cristina sérülését. Számomra ez egy nagy lehetőség, hogy itt tölthetek 4-5 hónapot. Játszhatok újra az Euroligában és különösen a bajnokságban. Értem, hogy az most egy nagy cél a klub számára. Nem sokat gondolkoztam az ajánlaton. Akadtak volna más lehetőségek is, de Bourges egy jó hely. Beszélek franciául, közelebb vagyok az otthonomhoz, Barcelonához is.” – összegzett a klasszis irányító.

 

A Bourges videós összefoglaló a sajtótájékoztatóról:

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: