U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Melbourne Boomers - Townsville Fire döntő lesz Ausztráliában

2018.01.07. 12:36 | Ausztrália

Január első hetében lezárultak az ausztrál profi liga, a WNBL elődöntő párharcai. Eldőlt, hogy nem lesz címvédés. A fináléban a Melbourne Boomers és a Townsville Fire csap össze.

 

Fotó: wnbl.com.au

Fotó: wnbl.com.au


Hiába az alapszakaszban a Perth Lynx történelmi győzelmi sorozata, az elődöntő párharcot 2-0-ra elveszítették az alapszakasz negyedik Melbourne Boomers alakulatával szemben. Az első mérkőzésen a Melbourne hazai pályán 92-76-os sikert ünnepelhetett. Az összességében magabiztos győzelem alkalmával Liz Cambage mellé Rebecca Cole nőtt fel. A csapatok ezt követően Perth-be költöztek, ahol a hazaiak nem tudták kivívni a sorsdöntő harmadik mérkőzés jogát. A Boomers 78-69-es sikerrel jutott a fináléba. Cambage megvillantotta klasszisát, 25 ponttal, 14 lepattanóval vezette győzelemre a csapatát.

 


A Townsville Fire szintén 2-0-ra búcsúztatta a 2017-es bajnok Sydney Uni Flames alakulatát. Az első meccsen 78-49-es győzelmet aratott a Townsville Fire, melynek keretében Suzy Batkovic 19 ponttal és 16 lepattanóval dupla-duplát ért el. Az elmúlt szezont Sopronban töltő Cayla George 14 pontot jegyzett ekkor. A csapatok Sydney-be költöztek a folytatásra. Itt drámai meccsen az utolsó percben fordított a Townsville Fire és a 68-65-ös sikerükkel behúzták a párharcot. Suzy Batkovic 14 ponttal, 10 lepattanóval zárt, míg Cayla George 13 pontot ért el.


Az egyik fél második győzelméig tartó döntő párharc január 13-án kezdődik. A pályaelőny a Townsville Fire együttesénél lesz, akik az első és a harmadik találkozót rendezik.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: