U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

DVTK-Vasas mérkőzés a bajnokságban szerda délután

2018.01.09. 23:08 | Magyar Bajnokság

Szerdán 17 óra 30 perctől a Generali Arénában csap össze a 12. fordulóra kiírt mérkőzésen az Aluinvent DVTK és a Vasas Akadémia.


A hétvégén röplabda miatt volt foglalt a miskolci Generali Aréna, azért került a találkozó erre a szerdai időpontra. Emiatt valamivel sűrűbb lesz ez a hete a két csapatnak. Ettől függetlenül a következő időszak nagy feladataira történő felkészülés szempontjából mindkét fél számára egy kifejezetten hasznos és értékes összecsapásra készülhetünk.


A DVTK kerete változott a téli szünetben, de az új igazolások közül ezúttal Raksányi Krisztina léphet pályára. Ashleigh Fontenette játékengedélye a DVTK tájékoztatása szerint az „előző török klubja és a török szövetség közötti kommunikációs hiba eredményeként” később érkezett meg. Várhatóan a hétvégén a Sopron ellen mutatkozhat be. Az előttünk álló hétvégén a DVTK mellett a Vasasra is nagy rangadó vár, hiszen a BEAC elleni meccsnek nemcsak kiemelt presztízsértéke van, de egy nagyon fontos erőfelmérő is.

 


A két csapat szeptemberi mérkőzésén 89-54-es DVTK-siker született. Azon a találkozón a Vasas együttesében még nem lépett pályára Ezinne Kalu, a ponterős nigériai válogatott játékos. Hiányában nem volt benne a Vasasban, hogy élesebb meccset alakítson ki. A DVTK-ban akkor is sérült volt Nagy Dóra, de Monica Engelman még rendelkezésre állt. Messzemenő következtetést tehát nem lehet levonni abból a szeptemberi találkozóból.


A Vasasnak egy soproni vendégjátékot leszámítva éppen az előbb említett DVTK-meccs volt a másik nagy veresége idén. Bár a tavalyi évhez képest nem sikerült a Magyar Kupa nyolcas döntőjében való szereplés jogát kivívni, ettől függetlenül egy versenyképes teljesítményt láthattunk Földi Attila tanítványaitól. Idegenben is sikerült éles meccseket kialakítani. Kalu mellett Jefimija Karakaąević személyében egy bosnyák centere van a Vasasnak és Böröndy Vivien érkezése is hozott rutint a csapatba.


A DVTK számára balszerencse, hogy Ashleigh Fontenette nem lehet ott ezen a találkozón. Kevés olyan mérkőzés van a bajnokságban, amit fel lehet használni csapatépítésre. Ez ilyen alkalom lett volna. Természetesen Raksányi Krisztina beépítésére így is alkalmas lesz a Vasas elleni összecsapás. Ráadásul a hétvégi soproni rangadóra jó ráhangolódást jelent. Erre ezért is szükség van, mivel december 21. óta tétmeccset nem játszott Stefan Svitek együttese. Az Európa Kupa búcsúnak és ennek az időpontváltozásnak az a hátránya, hogy bekerült egy 20 napos szünet a naptárba, ami soknak számít az élcsapatok között.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: