U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Laia Palau a spanyol válogatottba is visszatér

2018.01.09. 20:49 | Spanyolország

Az El País című lap közölt egy hosszú összeállítást Laia Palau-ról. Abból az alkalomból keresték meg a rutinos irányítót, hogy visszatért a Bourges együtteséhez. Palau ebben a nyilatkozatában egyértelművé tette, hogy a válogatottba is visszatér és pályára lépne a hazai rendezésű Világbajnokságon.

 

Fotó: FIBA

Fotó: FIBA


Laia Palau 262 mérkőzésen szerepelt a válogatottban, 2002 óta 16 éven át minden nyáron a csapat rendelkezésére állt. Senki nem szerepelt többet a spanyol nemzetei együttesben. Olyan legendás játékosoknál, mint Amaya Valdemoro (258), Marina Ferragut (253) vagy éppen Betty Cebrián (252) is többször volt válogatott Palau. Ez idő alatt összesen 10 érmet nyert nagy tornákon a spanyolokkal.

 


A klasszis irányító az őszt Ausztráliában töltötte, mely időszakkal kapcsolatban az El País munkatársának azt mondta: emberileg fantasztikus volt, de szakmailag kevésbé. Palau korábban azt nyilatkozta, hogy a 2017-es Európa-bajnoksággal lezártnak tekinti a pályafutása eredményorientált részét. „Ha nem Spanyolországban lenne a Világbajnokság, akkor nem lenne kérdés. Így viszont elgondolkoztam rajta.” – mondta a válogatottbeli szereplés folytatásával kapcsolatban.


Az El País összeállítása megjegyzi, hogy novemberben a válogatott összetartás alkalmával Marta Xargay és Leticia Romero is jelezte a szakmai stábnak, hogy mivel a korábbi csapatkapitány még játékban van, ezért szívesen látnák a csapatban. A spanyol szövetség honlapján pedig Jorge Garbajosa megerősítette, hogy februárban már ismét számítanak a szolgálataira.

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: