U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Ötpontos hátrányban, de egyáltalán nem esélytelenül lép pályára a Szekszárd Lengyelországban

2018.01.09. 23:15 | Európa Kupa

Szerdán 19 órától lép pályára az Atomerőmű KSC Szekszárd a Sleza Wroclaw otthonában a női kosárlabda Európa Kupa rájátszásában. A párharc első mérkőzésén 77-72-es győzelmet arattak a lengyelek, de ettől függetlenül nem lefutott a továbbjutás kérdése.


Talán az a legjobb jelző az első találkozóra, hogy mindkét fél részéről igencsak hullámzó teljesítményt láthattunk. A második negyed közepétől a harmadik negyed közepéig volt egy extra szakaszuk a lengyeleknek a pályafutása egyik legjobb EK-meccsét játszó Sonia Ursu vezetésével. Ekkor alakult ki a 16 pontos különbség. A Szekszárd azonban komoly tartásról és nagy szívről tett tanúbizonyságot. Nem engedte el a meccset jelentős hátránynál sem és így sikerült visszahozni a különbséget. Ezen a szinten 5 pont nem jelent döntő differenciát. Ettől függetlenül a lélektani előny természetesen a hazaiaknál lesz, hiszen saját közönségük előtt 5 pontos vezetéssel gazdálkodhatnak.

 


Az első meccs statisztikája árulkodó. A Szekszárd nyerte a lepattanócsatát, végül a mezőnyszázalék is magasabb lett. A 16 eladott labda és az ezekből kapott 22 pont azonban nagy hátrányt hozott. Ez nem jellemezte eddig az Európa Kupában a Szekszárdot és amikor a negyedik negyedben tudta csökkenteni az eladott labdák számát a magyar csapat, a differencia is csökkent. Az utolsó 10 percben mindössze négy eladott labdát jegyeztek fel a statisztikai lapra. Ha már a statisztikánál tartunk, még érdemes kiemelni, hogy mindössze három szerzett labdát regisztrálhattunk és ebből 3 pontot sikerült elérni. A csoportkörben és a rájátszás első körében kilenc feletti átlaggal rendelkezett a Szekszárd a szerzett labdák tekintetében. Ilyen párharcokban mindig nagyon fontos, hogy melyik oldalnak van több könnyű találata.


A fenti számokat azért volt érdemes kiemelni, mert jól visszaadják az első találkozó dinamikáját. Ennek megfelelően kirajzolódik az is, hogy extra teljesítménnyel, amit alatt jelen esetben a kevesebb eladott labda érthető, szorossá tehető a második meccs. Palánk alatt továbbra sem igazán erős a lengyel együttes és az is látható, hogy kellemetlen védekezésüket 40 percig nem tudják szinten tartani. A megnyert lepattanócsata mellett Sara Krnjic dupla-duplát tudott elérni ellenük. Ráadásul benne maradt a múlt heti meccsben Erica McCall szerényebb dobóformája, hét mezőnykísérletéből egy sem talált utat a gyűrűbe. Összességében tehát lehet kapaszkodókat találni a párharchoz. Sok tekintetben hasonló erényeket mutató gárdák csatája ez, ahol egy-egy váratlan kiemelkedő egyéni teljesítmény is dönthet.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: