U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Fontos soproni győzelem, vezéráldozattal

2018.01.10. 22:03 | EuroLiga

A Sopron Basket 82-56-ra győzte le a Villeneuve d'Ascq együttesét a női kosárlabda Euroliga 11. fordulójában. A szezon eddigi legfontosabb sikere volt ez, mellyel matematikailag is eldőlt, hogy csoportjában két csapatot már biztosan megelőz Roberto Iniguez együttese és ezzel folytathatja a nemzetközi kupaszereplést. A mérkőzés krónikájához hozzátartozik, hogy Jelena Milovanovic kéz-középcsont törést szenvedett.

 


A franciák eddigi legeredményesebbje Pauline Akonga szerezte a mérkőzés első találatát, de erre Aleksandra Crvendakic egy triplával válaszolt és innentől beindult a soproni henger. Kifejezetten jó ritmusú támadásokat vezetve 13-4-re lépett el pár perc alatt a magyar csapat. A negyed hajrájában 17-8 után ugyan egy-egy eladott labda becsúszott, de így is 19-14-re vezetett a Sopron 10 perc után.


A második szakasz rémálomszerűen indult. Egészen 23-16-ig ellépett két perc alatt a soproni együttes, de ezt követően egy palánk alatti kavarodás során Jelena Milovanovic kézsérülést szenvedett. Azóta már azt is tudjuk, hogy középcsont törésről van szó, melyet műteni kell. Ekkor a vendégek 23-21-ig felzárkóztak, de az idei Sopron erejét mutatja, hogy gyorsan rendezte a sorokat. Tina Jovanovic és Angela Salvadores pontjaival 30-23-ra ismét sikerült ellépni.

 


A félidő hajrája egyértelműen a mieinknek sikerült jobban. Remek összjátékokat láthattunk. Crystal Langhorne 2+1-es megoldása után lépte át a 10 pontot a differencia. Az utolsó másodpercekben pedig Yvonne Turner triplája is utat talált a gyűrűbe, ami 48-28-nál már 20 pontos előnyt eredményezett. Milovanovic kiválása ellenére a játék minden elemében jobbnak bizonyult a Sopron.


Ekkora félidei különbségnél az esetek többségében döntő, hogy a harmadik negyedben merre indul el a különbség. Végül 50-30 után egy 8-0-s futással eldőlt a győztes kiléte. A játékrész második fele valamivel pontszegényebb játékot hozott, de Fegyverneky Zsófia és Salvadores pontjaival stabilan 20 egység felett állt be az előny.


Az utolsó 10 percnek 61-37-ről vágtak neki a csapatok. Salvadores és Crvendakic triplái után 68-40-re vezetett már a magyar bajnoki címvédő. A biztos előny tudatában két eladott labda is becsúszott, ismerve Roberto Iniguez maximalizmusát, nem véletlen, hogy rögtön érkezett az időkérés. A győzelem nem forgott veszélyben, de a lelkeknek jókor jött Turner két triplája.


A hajrához közeledve néhány vitatott játékvezetői ítélet és a soproni kispadnak kiosztott technikai borzolta a kedélyeket. Az utolsó perc azonban így is már az ünneplésről szólt, hiszen remek játékkal verte riválisát a Sopron. Ahogy a bevezetőben is említettük, ez a siker garantálja a folytatást valamelyik FIBA sorozatban.

 

Eredmény

Sopron Basket - Villeneuve d'Ascq 82-56 (19-14, 29-14, 14-9, 20-19)

 

Statisztika


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: