U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Kezdődik a bajnoki döntő párharc Ausztráliában

2018.01.12. 17:16 | Ausztrália

Szombaton kezdetét veszi az egyik fél második győzelméig tartó döntő párharc az ausztrál profi liga, a WNBL küzdelmei során. A Townsville Fire és a Melbourne Boomers küzd a trófeáért.

 

Fotó: wnbl.com.au

Fotó: wnbl.com.au


Ausztráliában kisebb meglepetést hoztak az elődöntők, hiszen ahogy arról korábban már beszámoltunk, mindkét párharcban az alacsonyabban rangsorolt csapat vívta ki a fináléba kerülést. Ennek megfelelően az alapszakasz harmadik helyezettje a Townsville Fire és a negyedik Melbourne Boomers csatázik a döntőben. A párharc 1-1-1-es rendszerben zajlik, az első és szükség esetén a harmadik meccset rendezi a Townsville Fire, míg a második összecsapás házigazdája lesz a Melbourne Boomers.

 


Ha a WNBL idei fináléjával kapcsolatban bármilyen információt keresünk, akkor Suzy Batkovic (Townsville Fire) és Liz Cambage (Melbourne Boomers) fényképével találkozunk minden ismert felületen. Az ausztrálok két meghatározó centerének párharca rendkívül pikánsnak ígérkezik. Ráadásul mind a ketten kiemelkedő vezérnek számítanak a klubjuknál. Batkovic 37 évesen is kiegyensúlyozott teljesítményre képes, például az elődöntő mindkét meccsén dupla-duplát ért el. Liz Cambage pedig kilenc dupla-duplánál és kilenc 20 pont feletti teljesítménynél tart idén. A liga legjobb formában pattogtató játékosának tartják.


A legtöbb beharangozó arra hegyezi ki az esélylatolgatást, hogy melyik szupersztár mennyi segítség tud kapni a társaitól. Ebből a szempontból a Fire mindenképpen jobban áll. Egyrészt ott van Batkovic mellett Cayla George, akinek a teljesítménye ugyan nem kap akkora figyelmet, de egészen extra szezont fut. A WNBL döntők előtti hagyományos szavazáson két szakíró is potenciális MVP-nek nevezte meg. Ráadásul Batkovic és George együtt képes lehet megállítani a megállíthatatlannak tűnő Cambage-t. Emellett a Fire rendelkezik az egyik legeredményesebb kispaddal. A Melbourne Boomers ellen a három alapszakasz meccsen 9, 13 és 14 ponttal szereztek többet riválisuk cseréinél.


A Boomers mellett Cambage klasszisán túl a kezdőötös erőssége szól. Lehet, hogy a Fire kerete kiegyensúlyozottabb, de melbourne-i oldalon brutális ponterő van a kezdőben. Ezt jól mutatja Rebecca Cole (21 pont), Britt Smart (15 pont) és Maddie Garrick (14 pont) teljesítménye az elődöntő első meccsén, amikor Cambage faultproblémái miatt kiemelten sok lehetőséget kaptak és eredményesen játszottak. Ráadásul Jenna O’Hea rutinja is sokat érhet. Természetesen melbourne-i oldalon is találunk magyar kötődést, hiszen itt játszik Louella Tomlinson, aki hazánkban két csapatban megfordult. Legutóbb Miskolcon láthattunk. Tomlinson-nak értékes részfeladatok jutottak eddig, várhatóan a döntőben is számítanak a szolgálataira.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: