U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Yvonne Turner bekerült az Euroliga forduló legjobbjai közé

2018.01.13. 17:59 | EuroLiga

A FIBA a statisztikai mutatók alapján szombaton délután közzétette az Euroliga 11. fordulójának All-Star ötösét, melybe bekerült a Sopron Basket játékosa Yvonne Turner is.

 

 

A Sopron Basket remek játékkal 82-56-ra legyőzte a Villeneuve d'Ascq gárdáját. Ráadásul a mérkőzés második negyedének elején megsérült Jelena Milovanovic, így a folytatásban már nélküle tudott dominálni a magyar csapat. A siker alkalmával Yvonne Turner közel 30 perc alatt 21 pontot ért el, kiosztott 5 gólpasszt és volt 4 szerzett labdája. A fontos mutatókat értékesítő "efficiency" értéke 27-es lett.

 

 

A forduló leghatékonyabb játékosának a Nagyezsda Orenburg centere Kseniia Tikhonenko bizonyult. Az orosz gárda 100-56-ra kiütötte a Lattes Montpellier-t. Tikhonenko 21 perc alatt 17 pontot, 10 lepattanót ért el, emellett pedig kiosztott 5 gólpasszt. A mezőnyből 10 kísérletéből 8 sikeresnek bizonyult, az efficiency" értéke pedig 30-as lett.

 

Nem meglepetésre a Fenerbahce - Jekatyerinburg összecsapásról három játékos is bekerült az All-Star ötösbe. Ahogy azt az összefoglalónkban is kiemeltük, még az Euroliga szintjéhez képest is kiemelkedő színvonalú találkozó volt. A FIBA összeállításában a Fenerbahce gárdájából Aerial Powers (19 pont, 11 lepattanó, 4 gólpassz) és Kelsey Plum (24 pont, 4 lepattanó, 3 gólpassz) kapott helyet a legjobbak között. A Jekatyerinburg együtteséből pedig Brittney Griner (26 pont, 5 lepattanó, 3 blokk) szerepel az All-Star ötösben.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: