U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Kialakult a negyeddöntők párosítása az EEWBL sorozatban

2018.01.15. 13:38 | Európa

A hétvégén lezárult az alapszakasz a Kelet-Európai Női Kosárlabda Liga (EEWBL) küzdelmei alkalmával. Kialakult a negyeddöntők párosítása.

 

Fotó: facebook.com/EEWBL/

Fotó: facebook.com/EEWBL/


Az EEWBL idei kiírásában 16 csapat vett részt. Két nyolcas csoportba sorsolták a gárdákat, melyek az alapszakaszban tömbösítve három-három hétvégén játszották le a mérkőzéseiket. A csoportok első négy helyezettjei jutottak a rájátszásba, ahol keresztbe játszanak a tabellán elfoglalt helyüknek megfelelően. A negyeddöntők oda-visszavágós kuparendszerű párharcban döntenek arról, hogy mely négy alakulat jut a március 16-18. között megrendezésre kerülő Final Four-ba.


Az A-csoportban viszonylag hamar ellépett a mezőnytől három olyan gárda, akik komoly nemzetközi rutinnal rendelkező játékosokat vonultattak fel. A Good Angels Kosice végül veretlenül végzett az élen, de a libanoni bajnok AL-Riyadi és a svéd Lulea Basket továbbjutása sem volt kérdés. A negyedik helyért zajló versenyfutásból a Liepaja jött ki győztesen.

 


A B-csoportban is lett egy veretlen gárda. A kassaiakhoz hasonlóan a TTT Riga sem talált legyőzőre az alapszakaszban. Ők is végig legerősebb összeállításukban, az Európa Kupában edződő csapatukkal szerepeltek. Mögöttük az egykori győri Brianna Kiesel vezette svéd Udominate Basket is magabiztosan menetelt. A harmadik és a negyedik helyért viszont nagy versenyfutás zajlott, melynek végén a Dinamo Moszkva és a Pöstyén szerzett jogot a negyeddöntőre.


A tabellán az A-csoport utolsó helyén 0 ponttal, -140-es pontkülönbséggel találjuk a Bornova Becker csapatát. Ennek oka, hogy a törököket kizárták. Az általuk rendezett izmir-i hétvégét nagyon súlyos hiányosságok jellemezték szervezői oldalról. Ezt követően pedig a lettországi Liepaja városába el sem utaztak. A liga versenybizottsága minden mérkőzésüket 0-20-as eredménnyel írta jóvá. A beugró gárda a Jan Bobrovský-féle brno-i alakulat a Zabiny Brno volt, mely a következő évadban már részt vesz a sorozatban teljes jogú tagként.


A negyeddöntők párosítása
(A1) Good Angels Kosice – Pieątanske Čajky (B4)
(A2) Al Riyadi – Dinamo Moszkva (B3)
(A3) Lulea Basket – Udominate Basket (B2)
(A4) Liepājas Papīrs – TTT Rīga (B1)


A csoportok végeredménye


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: