U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Kihirdették a spanyol válogatott keretét a februári Eb-selejtezőkre

2018.01.15. 17:48 | Spanyolország

A spanyol válogatott szakmai stábja kihirdette a februári Eb-selejtezőkre a 14 fős keretét. Az előzetes híreknek megfelelően Laia Palau is ott van a csapatban.

 

Fotó: FEB.es

Fotó: FEB.es


Nagy érdeklődés övezte Lucas Mondelo kerethirdetését, hiszen már a szeptemberi Világbajnokság kapcsán is sok mindent előrevetít a szakmai stáb döntése. Laia Palau visszatérése hivatalossá vált. A klasszis irányító a Bourges-ba történő szerződése után jelentette be, hogy akár a hazai rendezésű Világbajnokságot is bevállalná szeptemberben.

 


Még egy nagy visszatérője lesz a 2017-es Európa-bajnok csapatból a spanyoloknak. Sérüléséből felépült Laura Gil, így ismét bevethető. A tavaly nyári kontinenstornán aranyérmet szerző gárdából ennek megfelelően 10 játékos újra tagja a keretnek. Anna Cruz és Sancho Lyttle nem lesz ott az együttesben a friss Európa-bajnokok közül.


A spanyolok február 10-én Kijevben lépnek pályára az ukrán válogatott vendégeként, majd 13-án Guadalajara városában Bulgáriát fogadják.


A spanyol válogatott kerete: Silvia Dominguez (Perfumerías Avenida), Leticia Romero (USK Praha), Laia Palau (Bourges Basket), Marta Xargay (USK Praha), Alba Torrens (UMMC Jekatyerinburg), Leonor Rodríguez (Wisla Krakow), María Conde (Spar CityLift Girona), Belén Arrojo (Snatt’s F. Sant Adrià), Queralt Casas (Basket Landes), Laura Nicholls (Perfumerías Avenida), Astou Ndour (Virtus Eirene Ragusa), Laura Gil (Perfumerías Avenida), Bea Sánchez (Star Center Uni Ferrol), María Araújo (Star Center Uni Ferrol).


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: