U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Tíz akadémiát akkreditált a kosárszövetség

2018.01.16. 14:11 | Utánpótlás hírek | Forrás: MTI

A szövetségi felülvizsgálatot követően tíz akadémia használhatja a jövőben a Nemzeti Akkreditált Kosárlabda Akadémia elnevezést.

 

Az MKOSZ keddi sajtótájékoztatóján Szalay Ferenc elnök közölte, a 2017 második felében a Testnevelési Egyetemmel (TF) közösen elvégzett audit során megvizsgálták az utánpótlás-nevelő klubok szervezeti felépítését, infrastruktúráját és gazdálkodását, és december 31-éig tíz akadémia teljesítette az előírt kritériumok 85 százalékát.


"Tíz éve készült el a szövetség első stratégiája Új pályán címmel, melynek köszönhetően 24 ezerről 64 ezerre nőtt a sportolók száma. Most a mennyiség-minőség átalakítás kezdődik meg az akadémiai rendszer kialakításával" - jelentette ki Szalay Ferenc. Hozzátette: a tízen felül négy akadémia "várólistán" van, azaz június 30-áig pótolhatja a hiányosságait. További három intézmény átvilágítása később történik meg.

 


A szövetség első embere hangsúlyozta, hogy a gazdálkodás stabilitásában fontos szerepe van a társaságiadó-kedvezménynek (tao), és az MKOSZ hamarosan minimális költségvetést szab meg az akadémiák számára.
Szabó Tamás, a TF Diagnosztikai Központjának főigazgatója kiemelte, meg kell teremteni a megfelelő körülményeket, amelyek alapján meg lehet követelni a magas színvonalú szakmai munkát. Hozzátette, a feltételek adottak, de az eredményekhez még néhány év türelemre van szükség.


Mészáros Lajos, az MKOSZ szakmai és utánpótlás-bizottságának az elnöke elmondta, hogy első lépésben a BEAC (női vonalon), a Debreceni KA (női, férfi), a DVTK (női), a Honvéd KA (férfi), a Kecskeméti KA (női, férfi), a MAFC (férfi), a PVSK (női, férfi), a Rátgéber KA (női, férfi), a Soproni SE (férfi) és a Vasas KA (női, férfi) kapta meg a szövetségi akkreditációt.

 

Forrás: MTI


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: