U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Olaf Lange távozik a Jekatyerinburgtól

2018.01.18. 11:57 | Oroszország

Miután szerdán magabiztosan 96-53-ra legyőzte az UMMC Jekatyerinburg a Nagyezsda Orenburgot, egy váratlan bejelentés érkezett. Távozik a Jekatyerinburg együttesétől a vezetőedző Olaf Lange.

 


A Jekatyerinburg honlapján a váltással kapcsolatban egy szűkszavú közlemény jelent meg „Köszönjük Olaf!” címmel. Ebben mindössze arról tájékoztat az orosz klub, hogy „családi okok miatt” a német szakember távozik a klubtól.


Lange 2012-ben vette át a Jekatyerinburg irányítását. A vezetésével kétszer nyert Euroligát (2013, 2016) az orosz sztárcsapat. Ezekben az években a FIBA Európai Szuperkupáját is elhódították. Emellett öt orosz bajnoki cím és három orosz kupagyőzelem a német szakvezető mérlege.

 


A klub közleménye további sikeres munkát kívánt az orosz válogatotthoz, mely azt mutatja, hogy Lange azon pozíciója megmaradt. Egyelőre nem jelentették be a Jekatyerinburg új vezetőedzőjét.


Nagy volt a nyüzsgés a Jekatyerinburg szerdai Euroliga mérkőzése után. Lange távozása mellett ugyanis Maya Moore érkezése is lázban tartotta a közvéleményt. A világklasszis amerikai játékos már a helyszínen tekintette meg új csapata mérkőzését.

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: