U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Jól szerepeltek az elmúlt évad magyarországi légiósai Ausztráliában

2018.01.23. 14:16 | Ausztrália

A jegyzettebb bajnokságok közül elsőként Ausztráliában avattak győztest a 2017/2018-as szezonban. Az elmúlt hétvégén zárult ugyanis az ausztrál profi liga a WNBL idei küzdelemsorozata. A WNBL csatározásai során két olyan játékos teljesítményét követhettük, akik az elmúlt évadban még hazánkban szerepeltek.

 

 

A Sopronnal bajnoki címet szerző Cayla George hazájában is aranyérmet ünnepelhetett. A későbbi bajnok Townsville Fire játékosa volt, melynek színeiben 10.5 pont, 9.3 lepattanó és 2.2 gólpassz átlaggal teljesítette az évadot. Hat mérkőzésen ért el dupla-duplát. December közepétől január közepéig akadt egy jobb sorozata, ahol egymás után nyolc találkozón ért el kétszámjegyű pontot. Csapata nagy hajrával ekkor az alapszakasz második helyéért harcolt. Utóbb kiderült, hogy pályaelőny nélkül is kivívták a döntőbe jutást.

 


A DVTK-t erősítette az elmúlt szezonban Louella Tomlinson, aki hazájában idén a Melbourne Boomers alakulatában kapott lehetőséget a bizonyításra. Végül a WNBL második helyezettjénél 4.4 pont, 3 lepattanó és 1.7 gólpassz lett az átlaga. Kisebb sérülés miatt október 27-én mutatkozott be a csapatban és november végétől kapott több lehetőséget Tomlinson. A legjobb meccsét a Townsville Fire ellen játszotta még november végén, amikor 8-ból 6 mezőnykísérlete sikeresnek bizonyult.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: